KOBİ'lere ihtiyaç ve girişim programlarına göre destek

KOSGEB ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası arasında girişimcilik protokolü imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA - KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan "KOBİ Proje Destek Programı adı altında KOBİ'lere ihtiyaç ve girişim programlarına göre destek vereceğiz" dedi.

KOSGEB ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle düzenlenen KOSGEB Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı Anemon Oteli'nde gerçekleştirildi.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, burada yaptığı konuşmada, KOSGEB olarak 20 yıldır belli bir plan çerçevesinde KOBİ'lere destek olmaya çalıştıklarını söyledi. KOBİ'lerin kalıcı şekilde desteklenmesi gerektiğini belirten Kaplan, bu anlamda KOSGEB'in 1 seneden beri destekleri revize etmeye çalıştığını kaydetti. Kaplan, "Artık KOSGEB standart bir destekleme modelinden çıktı. Mevzuat dahilinde belli destekleri sunmaktan öte KOBİ'lere rehberlik etme misyonunu kazandırma modelini geliştirmeye çalıştık. Bunun da ancak esnek bir modelle yapılabileceğini kurguladık" diye konuştu.

Kaplan, KOBİ'lerin değişken ihtiyaçlarını göz önüne alarak KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği adı altında çerçeve bir yönetmelik hazırladıklarını belirterek, bu yönetmelik ile KOSGEB'in günün şartlarına ve ihtiyaçlarına göre esnek bir modelle istediği kadar destek programı geliştirebileceğini anlattı. KOBİ'lere proje bazlı destekleme modeli getirdiklerini dile getiren Kaplan, "KOBİ Proje Destek Programı adı altında KOBİ'lere ihtiyaç ve girişim programlarına göre destek vereceğiz" dedi.

Proje bazlı destekleme

Proje bazlı destekleme programının bir ilk olduğunu vurgulayan Kaplan, KOBİ'lere ihtiyaçlarına göre 150 bin liraya kadar hibe niteliğinde destek vereceklerini bildirdi. Ar-Ge-innovasyon yapan işletmelere ayrıcalıklı bir destekleme paketi sunacaklarını ifade eden Kaplan, bu işletmeleri 250-300 bin lira hibeyle destekleyeceklerini dile getirdi. Kaplan, iş birliği, güç birliği, destek programıyla bir araya gelen 5 işletmeye 250 bin lirası hibe, 500 bin lirası 0 faizli geri ödemeli destek vereceklerini de açıkladı. Kaplan, "Bu paketle KOBİ'lerin pasta büyüten bir rekabet anlayışına geçmelerini, ortak iş yapma kültürünü aşılamayı amaçlıyoruz" dedi.

Tematik Proje Destek Programı

"Tematik Proje Destek Programı"ndan bahseden Kaplan, bununla oda, borsa, birlik, dernek, vakıf gibi meslek kuruluşlarına destek verebileceklerini, bu kuruluşların kendi üyelerine yönelik projeleri KOSGEB'e sunarak destek alabileceklerini anlattı. Kaplan, "Girişimciliği Geliştirme Destek Programı" ile de yeni iş kuran girişimcilere 27 bin lirası hibe, 70 bin lirası geri ödemeli yaklaşık 100 bin liralık destek verileceğini bildirdi. Kaplan, "Genel destek programıyla da danışmanlık, eğitim gibi desteklerinin miktarlarını artırdıklarını söyledi.

Manisa TSO Başkanı Bülent Koşmaz

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz da bilişim teknolojileri sayesinde dünyanın küçüldüğünü, toplumlara ulaşmanın kolaylaştığını belirterek, iş yapma modelinin de değiştiğini kaydetti.

Koşmaz, "Bu yüzden KOBİ'lerimiz için oyun alanı sadece yerel coğrafya değil, tüm dünya olmuştur. Ekonominin vazgeçilmez unsurları olan KOBİ'ler desteklenmelidir" dedi.

Konuşmaların ardından KOSGEB ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası arasında girişimcilik protokolü imzalandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir