Koç Holding meslek liselilerin ödüllerini dağıttı

Koç Holding'in 4 yıldır sürdürdüğü "Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi" kapsamında üç proje ödüle layık görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Koç Holding'in mesleki eğitime destek olma hedefi çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle, 2006'dan bu yana yürüttüğü "Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi" kapsamında 4 yıldır düzenlenen proje yarışmasının 2011 yılı sonuçları açıklandı.

Bugüne kadar 1.500'e yakın bursiyerin katıldığı proje yarışması bu yıl, 3 farklı kategoride gerçekleşti. İletişim Kategorisinde Nevşehir Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, "Diploma Benim İş Benim" projesiyle, Mersin Tarsus İMKB Meslek Lisesi öğrencileri Uygulama ve İşbirliği Geliştirme Kategorisinde "İş Geliştirme ve Çözüm Üretme Merkezi" projesi ve Gerçekleştirilmiş Projeler Kategorisinde "Network Sistemleri ARGE Laboratuvarı" projeleriyle ödüle layık görüldü.

Yarışmaya, Koç Topluluğu bünyesindeki 12 şirketten 54 meslek lisesi koçunun desteği ile 28 ilden 56 MLMM proje okulundan toplam 112 proje ile 416 öğrenci ve 81 öğretmen katıldı.

Koç Holding'de düzenlenen toplantıya Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Turgay Durak, Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Genel Müdürü Murat Bey Balta, Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl, Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım ile ödül kazanan öğrenciler, öğretmenleri ve koçları katıldı.

Turgay Durak, yaptığı değerlendirmede, elde edilen tüm sonuçların analizi yapıldığında, mesleki eğitimin önemine dikkat çekip, bu alanda kamu-özel sektör arasında işbirliklerinin yaygınlaşmasına katkıda bulunduklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Görülüyor ki, başta bursiyer ve okul odağında olan projemizi giderek daha çok kurumsal düzeyde işletme-okul işbirliklerine çevirdik. Bu noktada, Koç Topluluğu olarak temel katkımız insan gücü, finansman desteği, teknik bilgi ve birikim gibi farklı kaynaklarımızı seferber ederek okullar ile işletmeler arasında kurulabilecek işbirlikleri için genel bir model oluşturmak oldu. MLMM Projesi kapsamında şirketler ile bu şirketlerin alanlarında eğitim veren meslek liseleri arasında eşleşme sağlanarak, bir yandan gençlerin istihdam edilebilirliğinin artırılması, diğer yandan da işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunulması sağlandı."

Durak, MLMM kapsamında daha önce kurulmuş olan Ford, Fiat ve Tüpraş laboratuvarlarına ek olarak, Arçelik'in İstanbul ve Diyarbakır'da toplam 5 endüstri meslek lisesinde yeni teknolojilere sahip elektrikli ev aletlerinin bulunduğu Arçelik Laboratuvarları kuracağına değinirken, Türk Traktör'ün Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte tarım makinelerine yönelik mesleki eğitimin kalitesini artırmak ve sektördeki donanımlı ve eğitimli personel ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla 2011-2012 yılında Türk Traktör Tarım Makineleri Eğitim Laboratuvarı'nı açtığını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir