Koç, İDO ihalesine İsveçli Stena ile giriyor

Deniz Turizm Yatırımları ile Stena Yatırım Holding arasında ortaklık sözleşmesi imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Koç Holding A.Ş., İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (İDO) özelleştirilmesi ihalesine "ortak girişim grubu" olarak teklif vermek ve ihalenin kazanılması halinde bir ortaklık kurmak üzere, Koç Holding'in yüzde 99,99 hissesine sahip olduğu Deniz Turizm Yatırımları A.Ş. ile Stena Yatırım Holding A.Ş. arasında bir ortaklık sözleşmesi imzalandığını bildirdi.

Koç Holding'in, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, İDO ihalesine teklif verilmesiyle ilgili gelişmeler hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İDO İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hisselerinin blok satış yöntemi ile özelleştirilmesi ihalesine 'Ortak Girişim Grubu' olarak teklif vermek ve ihalenin kazanılması halinde bir ortaklık kurmak üzere, şirketimizin yüzde 99,99 hissesine sahip olduğu Deniz Turizm Yatırımları A.Ş. ile Stena Yatırım Holding A.Ş. arasında bir Ortaklık Sözleşmesi imzalanmıştır.

Stena Yatırım Holding A.Ş.'nin yüzde 100 hissesi nihai olarak merkezi İsveç'te bulunan Stena AB'ye (PUBL) aittir. Şirketimiz ile Stena AB (PUBL) garantörlüğünde olan Ortaklık Sözleşmesi çerçevesinde çoğunluk hissesi Deniz Turizm Yatırımları A.Ş.'ne ait olacak şekilde oluşturulan 'Ortak Girişim Grubu' 31 Mart 2011 tarihinde ihaleye teklif verecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir