Koç Üniversitesi ilk tıp öğrencilerini alacak

Rahmi Koç, "Bu öğrencilerin yarısı tam, yarısı da yarım burslu olmak üzere tümü burslu öğrenim görecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rahmi Koç, gelecek eğitim ve öğretim yılında üniversite bünyesinde kurulan tıp fakültesine ilk öğrencilerin alınacağını belirterek, bu öğrencilerin yarısının tam, yarısının da yarım burslu olarak öğrenim göreceğini bildirdi.

Koç Üniversitesinin Rumelifeneri Yerleşkesi'nde düzenlenen lisansüstü mezuniyet töreninde konuşan Koç, üniversitenin, giderek güçlenen lisansüstü programlarıyla mezuniyet törenlerinin, lisans ve lisansüstü olmak üzere iki etkinlik olarak düzenlenmesinin kararlaştırıldığını aktardı.

Koç, üniversitenin gelecek hedefleriyle ilgili bilgi vererek, "Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında tıp fakültemize ilk öğrencilerimizi alacağız. Bu öğrencilerin yarısı tam, yarısı da yarım burslu olmak üzere tümü burslu öğrenim görecek" dedi.

Tıp fakültesi öğrencilerinin, 2013 yılına kadar bitirilmesi planlanan eğitim hastanesinde staj yapma imkanı bularak eğitimlerine devam edebileceklerini kaydeden Koç, Hemşirelik Yüksek Okulu ve öğretim üyesi lojmanlarının orta vadeli, çocuk hastanesinin ise uzun vadeli hedefleri arasında bulunduğunu ifade etti.

Koç, Rumelifeneri Yerleşkesi'ndeki yeni yatırımlara da değinerek, geçen yıl inşaatı başlatılan Batı Yerleşkesi'nin işletmeye açıldığını, 900 yatak kapasiteli yurtların, dinlenme, spor tesisleri ve kapalı olimpik yüzme havuzunun hizmet vermeye başladığını anlattı.

Mezunlara bazı öğütlerde de bulunan Koç, "Sağlığınıza dikkat edin. Sağlık demokrasi gibidir, elden gitmeyince kıymeti takdir edilmez. İleride mali imkanlarınız ölçüsünde üniversitenize yardım edin" diye konuştu.

3 öğrenciden 2'si burslu olacak

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan da üniversitenin Türkiye'deki diğer üniversitelerle iş birlikleri ve endüstri ortaklıkları kurarak bütün ülkede yeni bir akademik kalkınmayı tetikleyebileceğine inandığını söyledi.

İnan, tıp fakültesine sonbahardan itibaren öğrenci alacaklarını ifade ederek, "Önümüzdeki dönemlerde tıp ve mühendislik, tıp ve fen, hatta tıp ve hukuk ile sosyal bilimler o denli örtüşecek ki tıp fakültesi olmayan üniversiteler eksik olacaklardır diyebiliriz. Aynı bağlamda kuvvetli birer mühendislik, fen, hukuk ve sosyal bilimler fakülteleri ile olmayan tıp fakültelerinin de eksik kalacağını görüyoruz" şeklinde konuştu.

Üniversite bünyesinde açılan bir diğer bölümün de Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü olduğunu bildiren İnan, "Bu bölümü kurma nedenlerimizden biri, bu alanın hızla gelişerek geleceğin mesleği olarak ortaya çıkıyor olmasıdır. Burada hedef ve amacımız, geleceğin medya liderlerini yetiştirmek" dedi.

Prof. Dr. İnan, yeni bölüme de Eylül ayında 3'te biri burslu olmak üzere 25 öğrenci alacaklarını kaydetti.

Üniversitenin Türkiye'de öğretim üyesi başına en çok bilimsel yayın üreten kuruluşlardan biri olduğunu ifade eden İnan, geçen ay Türkiye Bilimsel Akademisinin verdiği 24 "Genç Bilim İnsanları Ödülleri"nden 4'ünü Koç Üniversitesi öğretim üyelerinin aldığını belirtti.

İnan, burs imkanlarını da geliştirdiklerini dile getirerek, "Önümüzdeki yıl üniversitemize başlayacak her 3 öğrenciden 2'si burslu olacak" dedi.

Mezuniyet konuşmasını yapan Prof. Dr. Talat Halman da "Koçyiğitler" diye hitap ettiği öğrencilere, bu kadar güzel bir kurumdan mezun oldukları için onları kıskandığını söyledi.

Halman, üniversitenin kurucusu merhum Vehbi Koç'un, Türkiye'de yaratıcı ruhun simgelerinden olduğunu ifade ederek, Koç ailesi ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Prof. Dr. Halman, üniversitenin sadece eğitim ve öğretim veren üniversite olmadığını belirterek, "Koç Üniversitesi, gerçek anlamda yaratıcı bir üniversite" dedi.

"Türkiye'de çok fazla yolsuzluk, rezalet ve ihanetin olduğunu" ifade eden Halman, "Ömür boyu çalışkan vatandaşlar olabilsek, ülkemiz bugün 2010'u değil, 2050'yi yaşıyor olurdu. Türkiye karanlıkla karşılaşma tehlikesiyle karşı karşıya ama Türkiyemiz aydınlıklara çıkacaktır" diye konuştu.

Halman'ın ağlayan bir bebeğe, "Geleceğin mezunlarından biri söz istiyor" demesi, öğrenci ve veliler tarafından alkışlandı.

Bazı mezunlara üstün başarı ödüllerinin verildiği tören, öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

Bu arada Rahmi Koç, törenin ardından basın mensuplarının güncel konulara ilişkin sorularını cevaplamadı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir