Kocaeli 2. kitap fuarı açıldı

Şoray ve Koçyiğit, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi, fotoğraf imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ- Kocaeli 2. Kitap Fuarı, Türk sinemasının unutulmaz oyuncuları Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit ile Topkapı Müzesi Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı ve şair-yazar Ruşen Hakkı'nın katıldığı törenle açıldı.

Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen 2. Kocaeli Kitap Fuarı'na katılmak için gelen sinema oyuncuları Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit, sevenlerinden yoğun ilgi gördü.

Şoray ve Koçyiğit, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi, fotoğraf imzaladı.

Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, törende yaptığı konuşmada, bir sanayi kenti olan Kocaeli'nin ülkenin refahına ve gelişimine katkıda bulunduğunu belirterek, "Kocaeli'yi sanayi kenti olarak tanımak bize yetmedi. Kitap fuarı, Kocaeli ve Türkiye'ye değer katacaktır. Bu Kocaeli'nin eğitim ve kültür hayatı için çok önemlidir" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2. Kitap Fuarı'nın açılışını gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, kitapların hayatı anlattığını ve çağdaş medeniyetlerin kitaplarla kurulduğunu söyledi.

"Kitap ışık demektir"

Karaosmanoğlu, "Kitap ışık demektir, kitaplar bizi hayata hazırlar. Türkiye'de kitap okuma oranı çok düşük ve memnun edici değil. Ama kitap okumanın geliştiğini görmek bizi onurlandırıyor" dedi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık da konuşmasında, hayatı değerlendirmenin ilk adımının kitap okumak olduğunu belirterek, başta anne ve babalar olmak üzere tüm aileleri günde 1 saat kitap okumaya davet etti.

Sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit ise Kocaeli'ye daha önce açık hava sineması gösterileri için geldiğini belirterek, açılışa katıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Koçyiğit, ayrıca Kocaeli'ye her geldiğinde kentteki gelişmeleri fark ettiğini, bu gelişmelerle birlikte kültürel ve sanatsal etkinliklerin arttığını bunun da mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Türkan Şoray da Kocaeli'de olmanın ve kitap fuarının açılışında bulunmanın kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

Prof. Ortaylı ve yazar Hakkı da fuarın "onur konukları" arasında olmanın kendilerini mutlu ettiğini, kitap fuarlarının yaygınlaşmaya başlamasının sevindirici olduğunu ifade ettiler.

Başkan Karaosmanoğlu, konuşmaların ardından Hülya Koçyiğit ve Türkan Şoray'a sinema filmlerinin fotoğraf arşivlerinin bulunduğu albüm ve çiçek sundu.

Konuşmaların ardından Kocaeli 2. Kitap Fuarı'nın açılış gerçekleştirildi.

"Hayatı kamera ile anlatıyoruz"

Açılışın ardından fuar alanını ve kitap stantlarını gezen Hülya Koçyiğit ve Türkan Şoray hayranlarına imzalı fotoğraf verdi, onlarla sohbet etti.

Şoray, "Kitap yazmak hayatı kelimelerle anlatmaktır. Biz hayatı kamerayla anlatıyoruz. Bende biriken çok şey var. Belki bir gün bunları kaleme dökeceğim" dedi.

"Kağıttan Dünyaların Keşfi" sloganıyla 15-23 Mayıs'ta açık kalacak fuara çok sayıda yayınevi katılıyor.

Fuarda, panel, konferans, imza günü, şiir dinletisi etkinliklerinin yanı sıra ebru sanatı gösterisi de yer alacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir