Kocaeli-İstanbul arası 22 dakikaya inecek

Karayoluyla trafik nedeniyle yaklaşık iki saat süren Kocaeli-İstanbul arası ulaşım, deniz uçaklarının sefere başlamasıyla 22 dakikaya düşecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Kocaeli - İstanbul arası ulaşım, deniz uçaklarının sefere başlamasıyla 22 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleşecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Polat , Seabird Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusa ile İzmit Seka Park'taki kafede düzenlediği basın toplantısında, belediyenin 2005 yılında deniz uçağıyla İzmit Körfezi'nde denetimlere başlayarak Türkiye'de ilki gerçekleştirdiğini söyledi.

 "Şimdi de bu alanda sivil taşımacılığın başlamasına öncülük ediyoruz" diyen Polat, "İleride herkesin kapısında otomobil gibi deniz uçaklarının da olmasının önünü açtık. Bu çalışma Türkiye'de büyümenin en güzel örneklerinden biridir" diye konuştu. 

Arusan ise Kocaeli- İstanbul Haliç uçuşlarının deniz-kara entegre hava ulaşımında Bursa-Haliç Projesi'nden sonra önemli bir model olacağını dile getirdi. 

Kocaeli'yi Avrupa'ya bağlamak için adım attıklarını anlatan Arusan, belediyenin altyapı desteğiyle yolcuları Kocaeli'den İstanbul'a 22 dakikada ulaştıracaklarını kaydetti. 

Seka Park içindeki terminal binasının tamamlanmak üzere olduğuna dikkati çeken Arusan, şöyle konuştu: 

"Planımız 2 Ocak 2014'te ilk ticari uçuşumuzu gerçekleştirmektir. Uçaklarımız 19 yolcu kapasitesine sahip ancak 16 veya 18 yolcuyla uçmayı planlıyoruz. Biletlerimizi yarın satışa sunacağız. Bilet fiyatları 97, 117 ve 157 lira arasında üç kategoride olacak. Kocaeli halkının bu projeye sahip çıkmasını umut ediyorum. Uzun soluklu şekilde Kocaeli'yi İstanbul'a birleştirmek istiyoruz. Trafiği de göz önüne alırsak İstanbul'a iki saatte gidiliyor. Artık deniz uçağıyla 22 dakikada gidilecek"  

Sabah ve akşam sefer düzenleneceğini, talebe göre artırabileceklerini aktaran Arusan, iş adamlarının İstanbul'a toplantıya gidip, aynı gün dönme imkanı bulacaklarını vurguladı.  

Seferlerin ilk başta hafta içi 5 gün olacağını, ileride hafta sonlarını da ilave edebileceklerini belirten Arusan, "Sapanca ve Gemlik için de talep olursa sefer yapabiliriz" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir