Kocaeli'de domuz gribi teşhisi

Kocaeli'de şiddetli grip nedeniyle kontrole gelen bir hastanın yapılan tetkikleri sonucu, "Domuz gribi" olarak da bilinen H1N1 virüsü taşıdığı kesinleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde şiddetli grip nedeniyle kontrole gelen bir hastanın yapılan tetkikleri sonucu, "Domuz gribi" olarak da bilinen H1N1 virüsü taşıdığı kesinleşti.

Adı açıklanmayan hasta izolasyonlu özel odada tutularak tedavi ediliyor. 

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, hastaneye iki gün önce gelen ve tedbir olarak izolasyonlu özel odada müşahade altına alınan hastanın laboratuvar incelemelerinin sonuçlandığını ve virisün pozitif olduğunu açıkladı. Başhekim Cantürk açıklamasında şunları söyledi: "Laboratuvar'da yapılan incelemeler sonucu virüsün pozitif olduğu tespit edildi. Zaten hasta yoğun bakımda ve gözetim altındaydı. Bundan sonraki süreçlerde virüsün pozitif olması nedeniyle izolasyon net olarak gerçekleştirildi. Halen hasta kontrol altında. Çevreye yayılmasıyla ilgili tüm tedbirler alınmış vaziyette ve o konuda herhangi bir sıkıntımız bulunmuyor. Hastadan kaynaklanan bulaşma da söz konusu değil. " dedi

Bu konularda ilginizi çekebilir