Kocaoğlu, savcılıkta ifade veriyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, İzmir Adliyesi'nde soruşturmayı yürüten özel yetkili savcıya ifade veriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyon kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Adliyesinde ifade veriyor.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan edinilen bilgiye göre, yürütülen soruşturmaya ilişkin ifadesine başvurulmak üzere Kocaoğlu'na 29 Aralık Perşembe günü tebligat yapıldı.
Kocaoğlu, söz konusu tebligat doğrultusunda bu sabah Bayraklı'daki İzmir Adliyesi'ne gelerek avukatlarıyla buluştu.
Aziz Kocaoğlu, avukatlarıyla birlikte girdiği özel yetkili savcı Birol Çengil'in odasında soruşturmaya ilişkin ifade veriyor.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 2011 yılının mayıs ve kasım aylarında düzenlenen iki operasyonda, ''İhaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, zimmet, rüşvet, belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma'' suçlamalarıyla gözaltına alınan aralarında üst düzey belediye bürokratları ve belediye şirketi yöneticilerinin de bulunduğu zanlılarından bazıları çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.
Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştü 
CHP Genel Başkan İletişim Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, sorgusuna ara verilen Aziz Kocaoğlu'nu telefonla arayarak, desteğini ilettiği belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Genel Başkan Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik baskın ve yıldırma faaliyetlerinin uzantısı olarak ifadeye çağrılan ve adliyede sorgusu yapılan Belediye Başkanı Kocaoğlu'na, 'Size, arkadaşlarınıza ve belediyeye yönelik baskın, saldırı ve yıldırma operasyonunu büyük bir dikkatle izliyoruz. Desteğimiz sizinle. Bunları aşacağız' dedi."
Bu konularda ilginizi çekebilir