Koçtaş, Eryaman mağazasını açıyor

Koç Holding CEO'su Durak, "Koçtaş'ta, diğer iş dallarımızda olduğu gibi cari açık konusunda üzerimize düşeni yapıyoruz. Ürünlerimizin yüzde 85'i Türkiye'deki tedarikçilerimizden alınıyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Koç Holding CEO'su Turgay Durak, bu sabah Koçtaş'ın 35. mağazasını açacaklarını, mağazalarının toplam alanının 190 bin metrekarede ve çalışan sayısının da 3 binin üzerinde olduğunu söyledi.

Koçtaş Eryaman mağazasının açılışı öncesinde, dün akşam, İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nde resepsiyon verildi.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Eryaman mağazasının, Koçtaş ve Kingfsher ortaklığının başarılı ilerleyişini gösteren önemli bir adım olduğunu belirtti. Bu işbirliğini kutlamak adına ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Reddaway, söz konusu işbirliğinin birinci sınıf kalitede, özel bir işbirliği olduğunu dile getirdi.

Koç Holding CEO'su Turgay Durak da, Koç Grubunun muhtelif iş dallarında faaliyet gösterdiğini hatırlattı. Koçtaş-Kingfsher ortaklığı sayesinde ev geliştirme sektöründe lider konumda olduklarını ifade eden Durak, bu liderliği devam ettirmek için, Türkiye'nin stratejik noktalarında ve büyüme potansiyeli olan şehirlerinde belli bir programa göre, birbiri ardına mağazalar açtıklarını söyledi.

Durak, şunları kaydetti:

"Yarın sabah (bugün) 35. mağazayı açıyoruz. Mağazalarımızın toplam alanı 190 bin metrekarede ve çalışan sayımız 3 binin üzerinde. Ülkemiz için bugünkü ekonomik ortamda en önemli unsurlardan birisi de cari açık ve cari açığı azaltıcı yerli sanayinin teşvik edilmesi konuları. Biz Koçtaş'ta, diğer iş dallarımızda olduğu gibi bu konuda üzerimize düşen vazifeyi yerine getirdiğimize inanıyoruz. Koçtaş mağazalarında satılan ürünlerin yüzde 80-85'i Türkiye'deki tedarikçilerimizden, yan sanayi firmalarımızdan alınıyor.

Şu anda da bizimle bu salonda beraber olan bazı misafirlerimiz de zaten Koçtaş'taki tedarikçilerimiz.

Müşterilerimizin modern bir düzen içerisinde hem gezebilecekleri hem almak istediği ürünleri yakınen görebilecekleri hem de bir kapalıçarşı havasında eğlenceli bir ortamda alışverişlerini yapabilecekleri bir mağazayı yarın açmış olacağız. İnşallah hem çalışanlara hem de ülke ekonomimize katkıları olan bir faaliyet olarak önümüzdeki uzun yıllar ortaklığımızı devam ettiririz diye düşünüyoruz, buna da inanıyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir