Koçtaş, yeni yılda 1 milyar lira ciro hedefliyor

Şirket, Bursa'daki ikinci mağazasını 23 Kasım'da açacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Ev geliştirme perakendeciliği sektöründe hizmet veren Koçtaş'ın bu yıl 10 milyon doları Bursa'da olmak üzere, toplam 40 milyon dolarlık yatırım yaptığı bildirildi. Firma, 2011 cirosunu 1 milyar liranın üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, bir restoranda düzenlediği toplantıda, Bursa'daki ikinci mağazalarını 23 Kasım'da açacaklarını belirtti.

Bu mağazanın ilkine oranla 2 kat daha büyük olduğuna dikkati çeken Özpamukçu, Bursa'daki yatırımlarının değerinin 10 milyon doları bulduğunu bildirdi. Yıl içinde ülke genelindeki yatırımlarının 40 milyon dolara ulaştığını dile getiren Özpamukçu, şunları kaydetti:

"Ürünlerimizin yüzde 85'ini yerli firmalardan karşılıyoruz. Bu, yerli üreticiye önemli katkı sağlıyor. Bizimle çalışmaya başladıklarında KOBİ olan firmalar şimdi büyük yatırımcı haline geldiler. Perakendecilik değişiyor. Farklı fiyat aralıklarında birçok seçenek sunabiliyoruz. Tüketici, bu seçenekler arasında bütçesine uygun olanı tercih edebilme özgürlüğüne kavuşuyor. Böylece bütçesine göre evini güzelleştiriyor, farklılık yaratabiliyor."

Bu yıl 800 milyon liralık ciroyu yakalayacaklarını vurgulayan Özpamukçu, "Önümüzdeki yıl yaklaşık yüzde 25 büyüme ve 1 milyar liralık ciroyu hedefliyoruz. Bunu, hizmete soktuğumuz ve yeni açacağımız mağazalara, tüketicinin ilgisine göre söylüyoruz" dedi.

Özpamukçu, gelecek yıl 5-6 mağaza daha açma planlarının bulunduğunu, Bursa'ya 3. bir mağazanın bile gündeme gelebileceğini ifade ederek, 2011 yatırımlarının 50 milyon doları geçeceğini bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir