Koçtaş'ın 2011 yatırımları 40 milyon doları aşacak

Koçtaş Genel Müdürü Özpamukçu, 2012'de de yüksek bir büyümeyle devam edeceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ev geliştirme perakendeciliği alanında faaliyet gösteren Koçtaş'ın bu yılki toplam yatırımının 40 milyon doları aşması bekleniyor.

Koç Grubu'nun İngiliz Kingfisher Grubu ile 2000 yılında yüzde 50 ortaklık anlaşması imzalamasıyla ev geliştirme perakendeciliği sektörüne adım atan Koçtaş, bu güne kadar Türkiye genelinde 35 mağaza açtı.

Son olarak geçtiğimiz günlerde, Kapalıçarşı konseptinden esinlenerek Eryaman'da açtıkları mağaza ile Ankara'daki mağaza sayısını 4'e çıkaran Koçtaş'ın Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, 2000 yılındaki ortaklıktan sonra 2001 yılında ilk büyük mağazalarını İstanbul'da açtıklarını anımsattı.

Gelecek yılın planlarını yaptıklarını da bildiren Özpamukçu, "Faaliyetlerimize 2012'de de yüksek bir büyümeyle devam etmeyi düşünüyoruz. Aralık ayında Kayseri'de açacağımız mağazayla bu seneki 6'ncı mağazamızı açacağız. 2012'de de aynı sayıyı yakalarız diye düşünüyorum" dedi.

Firma olarak Ankara'daki tüketici potansiyeline ilişkin görüşlerini de paylaşan Özpamukçu, Ankara'nın nüfus olarak Türkiye'nin ikinci büyük ili olduğunu hatırlattı.

Ankara'nın sürekli olarak ilgi alanlarında olduğunu belirten Özpamukçu, "Ankara büyük bir şehir. Burada 3-4 mağazayla yetinilmeyecek. " dedi.

Bu sene itibariyle Türkiye genelindeki toplam yatırımların 40 milyon doları aşacağını vurgulayan Özpamukçu, "2012 için bütçe çalışmaları yapılıyor. Yatırımlar içerisinde sadece yeni mağaza açılışları değil, diğer mağazalardaki yatırımları da söylüyoruz. IT yatırımlarına kadar yatırım yaptık. 500'e yakın ilave istihdam sağladık" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir