Kolezyum'a zarar veren futbolcu gözaltında

Bulgar futbolcu Blagoy Georgiev, Roma'nın dünyaca ünlü yapısı Kolezyum'un taşlarına zarar vermekten polis tarafından gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İtalya'nın başkentine tatile gelen, Rusya'nın Rubin Kazan takımında forma giyen 33 yaşındaki Bulgar Blagoy Georgiev'in, Roma'nın dünyaca ünlü simgesi Kolezyum'da yaptığı hareket nedeniyle gözaltına alındı.

Georgiev'in, yapımı milattan sonra 80'li yıllara uzanan tarihi arenanın zemin katında bir taşa daha önce yapılan grafitiye, cüzdanından çıkardığı bozuk parayla kendi adının baş harflerini eklemek için taşı oymaya kalkması, tarihi yapıda görev yapan güvenlik güçlerinin dikkatinden kaçmadı. Georgiev'e, yaptığı hareket dolayısıyla güvenlik güçlerince tarihi anıtı tahrif etmekten gözaltı işlemi uygulandı. 

İtalyanların üzerine titrediği tarihi eserlerinden olan dünyanın ilk en büyük arenası Kolezyum, son dönemde çok fazla tahribata uğramasıyla gündeme geliyor. Roma'nın simgesinde, kısa süre önce Georgiev'inki gibi hareket yapan bir Lübnanlı turist gözaltına alınırken, geçen kasım ayında da bir Rus turist taşa "K" harfi yaptığı için 20 bin euro para cezasına çarptırılmıştı.