Koltuğa 1 Ekim'den sonra oturacak

McKinsey & Company'nin Türkiye Yönetici Ortağı Pınar Abay, BDDK iznine bağlı olarak ING Bank Türkiye Genel Müdürü olarak atanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - McKinsey & Company'nin Türkiye Yönetici Ortağı Pınar Abay, BDDK iznine bağlı olarak ING Bank Türkiye Genel Müdürü olarak atanacak.

ING'den yapılan açıklamada, 1 Ekim tarihine kadar ING Bank Genel Müdürlük görevini sürdürecek olan Wilfred Nagel'in bu tarihten itibaren ING Grubu Risk Yönetimi Başkanı ve ING Bank ve ING Sigorta İdare Kurulu Üyesi olarak görev yapacağı belirtildi.

Verilen bilgiye göre, McKinsey & Company'ye 1998 yılında katılan Abay, kariyeri boyunca Türkiye ofisine ek olarak New York ve San Francisco ofislerinde de görev aldı ve çok sayıda uluslar arası finansal kuruma hizmet verdi.

Abay bankacılık alanında özellikle şube ağı yönetimi, çok kanallı bankacılık, bankacılık stratejisi ve operasyonları da dahil olmak üzere Avrupa genelinde uzman olarak kabul ediliyor. Türkiye'de çok sayıda bankanın geniş kapsamlı değişim programlarını yöneten Abay, Türk bankacılık sektörü hakkında derin bir bilgi birikimine sahip.

Pınar Abay, Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden yüksek şeref listesinde mezun oldu. Abay'ın ayrıca Harvard Business School'dan işletme yüksek lisans derecesi (MBA) bulunuyor. Pınar Abay evli ve iki çocuk sahibi. Pınar Abay yeni görevine BDDK'nın onayının ardından başlayacak.

Nagel, ING Grubu'nda risk yönetiminin başına atandı

ING Grubu'ndan 4 Ağustos 2011 tarihinde yapılan açıklamaya göre Wilfred Nagel 1 Ekim itibariyle Amsterdam'daki, ING Grup Risk Yönetimi Başkanı, ING Bank ve ING Sigorta İdare Kurulu Üyesi olarak olarak görev yapacak. Göstermiş olduğu liderlik ve risk yönetimi alanındaki zengin bilgi birikimi nedeni ile yeni görevine atanan Nagel yaptığı açıklamada, "1,5 yıl önce katıldığım ING Türkiye ailesinden hem hüzün hem de gururla ayrılıyorum. Görev sürem boyunca, buradaki ekiple çalışmaktan ve Türkiye gibi gelecek vaat eden bir pazardaki yapılanmamızda görev almaktan mutluluk duydum. Türkiye'de oldukça yeni bir banka olmamıza rağmen, sektörde bu güne dek birçok yeniliğe imza attık ve farklı alanlarda bilinirliğimizi artırmaya devam ettik.

Türkiye pazarına olan güçlü ve süregelen inancımız nedeniyle ING Yönetim Kurulu, Türkiye'deki varlığımızı daha da geliştireceğine inandığı bir Türk'ün genel müdür olarak atanmasına karar verdi. Yeni Genel Müdürümüz Pınar Abay'ın liderliği ve zengin deneyimi ile ING Bank'ın Türkiye operasyonunu daha ileriye taşıyacağına inancımız tamdır. ING Bank Türkiye, Pınar Abay'ın liderliğinde Türk bankacılık sektöründe fark yaratacak ürün ve hizmetler geliştirmeye devam edecektir" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir