Kömürcü, and içerek görevine başladı

Anayasa Mahkemesi yedek üyeliğine seçilen Recep Kömürcü, düzenlenen törenle and içti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Anayasa Mahkemesi yedek üyeliğine seçilen Recep Kömürcü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle and içerek, görevine başladı.    

Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu'nda yapılan törene, Gül, Toptan ve Erdoğan'ın yanı sıra Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek ile Hayati Yazıcı, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yüksek yargı organlarının bazı üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.    

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Anayasa Mahkemesi, kurulduğu 1962 yılından bugüne kadar, Anayasanın bütünlüğünü korumak ve işlerliğini sağlamak suretiyle tüm çağdaş nitelikleriyle hukuk devletini gerçekleştirme çabalarını içtenlikle özveriyle sürdürmektedir. Mahkemenin bağımsız ve güvenceli yapısı ödünsüz görev yapma anlayışını egemen kılacak bir çalışma ortamını oluşturmaktadır. Anayasa Mahkemesinin dün olduğu gibi bugün de yarın da Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyini yakalamış, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasasını tam bir yansızlık içinde koruyucusu ve en büyük güvencesi olacaktır."