Konfederasyonlar 26 Mayıs için hazır

İşçi ve memur konfederasyonları iş bırakma eyleminde üretimden gelen güçlerini kullanmalarının nasıl gerçekleştirileceğini kendilerinin belirlemesine karar verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İşçi ve memur konfederasyonlarının 26 Mayısta yapılacak iş bırakma eyleminde, üretimden gelen güçlerini kullanmalarının nasıl gerçekleştirileceğini kendilerinin belirlemesine ve örgütlü tüm iş yerlerinde hazırlanan ortak metnin okunmasına karar verildi.

Türk-İş, DİSK, Kamu-Sen ve KESK'ten yapılan ortak açıklamada, konfederasyonların 22 Şubat 2010 tarihinde bir araya gelerek, acil ve öncelikli taleplerinin gerçekleşmemesi durumunda 26 Mayıs 2010'da üretimden gelen gücün kullanılacağı genel bir eylem yapılması kararı alındığı hatırlatıldı.

Açıklamada, kararın bir gereği olarak konfederasyonların, 26 Mayıs 2010 tarihini "uygulanan emek karşıtı politikalara karşı mücadele günü" olarak ilan ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede, 26 Mayıs 2010 Çarşamba günü, konfederasyonların üretimden gelen güçlerinin kullanılmasının nasıl gerçekleştirileceği konusunu kendilerinin belirlemesine ve aynı gün saat 13.00'te örgütlü tüm iş yerleri önünde konfederasyonlar tarafından hazırlanan ortak metnin okunmasına karar verilmiştir.

İş yerlerinde, bölgelerde, illerde, gerek ortak bir irade ile gerekse iş yerlerinin, bölgelerin, illerin kendi özgül koşullarına uygun şekilde yapılacak kitlesel eylemler, mücadelenin daha da güçlenmesini sağlayacaktır. Örgütlerimiz bu konuda bilgilendirilmiş, eylemle ilgili çalışmalar konfederasyonlarımız tarafından hızlandırılmıştır."

Bu konularda ilginizi çekebilir