Konsolosluk saldırısı zanlılarına iddianame

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde 9 Temmuz 2008 tarihindeki silahlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 İSTANBUL - ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde 3 polis memurunun şehit olduğu, 3 saldırganın da ölü ele geçirildiği silahlı saldırıya ilişkin biri tutuklu 2 kişi hakkında ''terör örgütü El-Kaide üyesi olmak'' suçundan 7,5 ile 15'er yıl arasında hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafından, İstinye'deki ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde 9 Temmuz 2008 tarihindeki silahlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

Seçen'in hazırladığı iddianamede, tutuklu sanık Dursun Patan ve tutuksuz sanık Servet Çınar'ın ''terör örgütü El-Kaide'ye üye olmak'' suçundan 7,5 ile 15'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

Saldırının ''Ergenekon'' terör örgütü ile ilişkisini de araştıran savcılığın, söz konusu örgütle saldırı arasında bir bağlantı kuramadığı belirtildi.

İddianamenin kabul edilmesi halinde bu kişilerin yargılanmasına, önümüzdeki günlerde Beşiktaş'taki İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

Olayın geçmişi

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde meydana gelen saldırı ve çıkan çatışmada, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Büro Amirliğinde görevli Nedim Çalık ile trafik polisleri Erdal Öztaş ve Mehmet Önder Saçmalıoğlu şehit olmuş, trafik polisi Osman Dağlı ile otomobil çekicisinin sürücüsü Ferit Özcan yaralanmıştı.

Olayda, saldırganlardan Erhan Kargın, Bülent Çınar ve ile Raif Topcıl ölü olarak ele geçirilmişti.