Konsomatris sözünü yalayacaksın

Bahçeli, "Bu anayasanın bir adı olacaksa bu Recep Tayyip Erdoğan anayasası ve AKP dayatmasıdır." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON-  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu'yu eleştirerek, "Başında bir hanımefendinin bulunduğu TÜSİAD'ın bir görüşü karşısında 'bunlar konsomatris' diyerek terbiyesizleşemez, edepsizleşemez. Bu sözünü yalayacaksın Hak-İş Genel Başkanı, milletten özür dileyeceksin." dedi.

Bahçeli, "Bir avuç parti yöneticisi, Sayın Başbakan ve bir kısım danışma heyetiyle böyle bir değişiklik aniden Meclis gündemine getirilmiş, hiçbir şekilde diyalog kurma, uzlaşma arama hiç yapılmamış, siyasi partiler hiç dikkate alınmayarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey'in dayatmasıyla, şiddetli isteğiyle bir anayasa değişikliğiyle Türkiye muhatap kılınmıştır" dedi.

Bahçeli, partisinin Trabzon Atatürk Alanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, 12 Eylülde anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Öncelikle siz değerli Trabzonlulardan isteğim odur ki bu halk oylamasını önemsemeliyiz, milletimizin ve sizlerin geleceği için önemli bir dönüm noktası olduğunun şuurunda olmalıyız ve bu şuurla hareket ederek 12 Eylül 2010 Pazar günü çok özel engeller yoksa mutlaka sandığa giderek tercihiniz ne ise o tercih doğrultusunda oylarınızı kullanmalısınız. Çünkü bu ülke sizindir, karar sizindir" diyen Bahçeli, "Böyle bir dönüm noktasında tercihiniz net olarak ifade edilir ve sağlıklı bir halk oylaması yapılırsa elde edilen sonuç meşruiyet içerisinde kalır ve her türlü tartışmadan uzak tutulur. Böylelikle demokratik bir hakkı anayasada yer almış olan demokratik bir kurum aracılığıyla kullanmış olursunuz" şeklinde konuştu.

Sandığa giderek tercihini belirleyen vatandaşların, mutlaka oylarına da sahip çıkmaları gerektiğini ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Onun üzerinde oynanabilecek her türlü hileyi, fesadı, yanlışı düzeltmek sizlerin elinizdedir. Onun için bütün sandık kurulunda temsilci, üye bulundurma yetkisine sahip bütün siyasi partilerimizin görevli elemanları mutlaka sandık başında bulunmalı, oy verme başlamasından sonuna kadar görevinden hiçbir şekilde ayrılmamalı, sayımların dürüstçe yapılabilmesine katkı sağlamalı, hem kendisinin hem de bu milletin iradesine sahip çıkmayı bir milli görev ve sorumluluk kabul etmelidir.

Bu anlayışla Milliyetçi Hareket Partisi'nin sandıkta görevli olan değerli arkadaşlarıma buradan bir kez daha sesleniyorum, sandığa gidiniz, oylarınızı veriniz, görevinizin başından bitimine kadar kalmanın azim ve kararlılığını ortaya koyunuz. Sandığı her türlü hileden uzak tutabilecek, millet iradesinin bütünüyle net bir şekilde sonuçlanmasına katkı sağlayacak görevinizi yerine getiriniz, hiçbir şart altında ihmalde bulunmayınız."

"Uzlaşma aranmadı"

Bahçeli, 2007 yılı sonrası 7 bilimadamıyla oluşturulan bir bilim kurulunun yeni bir anayasanın yazımıyla görevlendirildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu 7 bilimadamının uzun çalışmaları, sonrası Sapanca'da bulunan bir motelde AKP yönetimine sunulmuş ve böylelikle bir anayasa değişikliği Türkiye'nin gündemine taşınmış, ancak o günden bu güne kadar bu bilim adamlarının hazırlamış olduğu anayasa metni taslağı üzerinde herhangi bir uzlaşma zemini aranmamış, tartışma birden durdurulmuş ve ötelenmiş, belli bir süre geçtikten sonra bu taslakla bağdaşmayan ufak tefek benzerlikler içeren ama AKP yönetimi tarafından aniden TBMM'ne sunulan başlangıçta 29 maddeyle yeni bir anayasa değişikliği yani 1982 Anayasası üzerinde 17. değişikliği yapmak üzere bir paket sunulmuştur. Bu Anayasa Komisyonu'na gelmiştir, oradan hızlı geçmiş Genel Kurula sunulmuştur mart ayı içerisinde."

Bu anayasanın değişikliği kapsamı hakkında başta AK Parti milletvekillerinin dahi bilgi sahibi olduğu kanaatini taşımadığını öne süren Bahçeli, şu görüşlere yer verdi:

"Bir avuç parti yöneticisi, Sayın Başbakan ve bir kısım danışma heyetiyle böyle bir değişiklik aniden Meclis gündemine getirilmiş, hiçbir şekilde diyalog kurma, uzlaşma arama hiç yapılmamış, siyasi partilerin varlığı kabul edilmemiş, onlar hiç dikkate alınmayarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey'in dayatmasıyla, şiddetli isteğiyle bir anayasa değişikliğiyle Türkiye muhatap kılınmıştır. Şimdi bu gerçek üzerinde durduğumuz vakit, bu anayasaya uzlaşmaya dayalı bir anayasa diyebilir miyiz aziz Trabzonlular? Bu anayasaya sizin anayasanız, milletin anayasasıdır diyebilir miyiz? Öyleyse bu anayasanın bir adı olacaksa bu Recep Tayyip Erdoğan anayasası ve AKP dayatmasıdır."

"Milletten özür dileyeceksin"

Bahçeli, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu'yu Çorum'da yaptığı konuşmadan dolayı eleştirerek, "Başında bir hanımefendinin bulunduğu TÜSİAD'ın bir görüşü karşısında 'bunlar konsomatris' diyerek terbiyesizleşemez, edepsizleşemez. Bu sözünü yalayacaksın Hak-İş Genel Başkanı, milletten özür dileyeceksin. Hayır oylarının her birinden hesap vereceksin" diye konuştu.

Devlet Bahçeli, konuşmasında anlattığı konuların parti görüşleri olduğunu belirterek, "Bütün ülkücülerimizin görüşleridir. Gazetelerde sözde ülkücü olarak, eskimiş ülkücüler diyerek kendilerini takdim edenlerin sözü değildir. Bu, ülkücülerin bütününün kararıdır. Bu karar 'hayır'dır" dedi.

Bahçeli daha sonra partililere karanfil attı, Ramazan Bayramı'nı kutladı, ardından da miting alanından ayrıldı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir