Konukoğlu, Asce Lüks ile konut sektörüne girdi

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu Gaziantep'in artan konut ihtiyacına yönelik emlak sektörüne girdiklerini İstanbul'da da yatırım düşündüklerini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Asce İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Celalettin Koçer ile konut sektörüne adım attıkları "Asce Lüks" konutlarını tanıttı.

Aynı zamanda Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Konukoğlu, Sankopark Big Chief'te düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin çok büyüdüğünü, Gaziantep'in de önde büyüyen şehirlerden bir tanesi olduğunu ifade etti. Konukoğlu, "Biliyorsunuz en çok konut satışı İstanbul ve Gaziantep'te meydana geliyor. O bakımdan Gaziantep'te inşaat sektörü her gün biraz daha ileriye doğru gidecek düşüncesindeyiz" dedi.

Yüksek katlı binaların önemine de değinen Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Ne kadar yüksek bina yaparsanız, bahçesini geniş bırakırsanız, hava sirkülasyonu yönünden daha güzel olur. Şimdi üst üste kibrit gibi düzün binaları, rüzgar üzerinden geçip gidiyor. Ama ara ara büyük binalar olursa ona çarpan rüzgar yere basacak. Taban bastığı zaman da bu şehrin havası daha rahat temizlenecek diye düşünüyoruz. Bizimkilerin en az 50-100 dairelik olması lazım. İnşallah yeni sahalar açılacak. Bu yüksek binalar artık her yerde bir tane çıkacak diye düşünüyorum."

İstanbul'da büyük teklifler var

Konukoğlu, bir gazetecinin "Bundan sonra inşaat sektöründe yatırımlara devam edip etmeyecekleri" konusundaki soru üzerine, hem Gaziantep'te hem de İstanbul'da yatırım düşündüklerini belirtti.

İstanbul'da birkaç görüşmeleri olduğunu ama Gaziantep'in kendileri için ilk hedef olduğunu dile getiren Konukoğlu, şöyle devam etti:

"İstanbul'da büyük teklifler var. Biz geçmişten beri kendi fabrikalarımızı kendimiz yapıyorduk. Bugüne kadar 3 bin metrekarenin üzerinde inşaat yaptık. Hastanelerimizi kendimiz yaptık, fabrikalarımızı kendimiz yaptık. Hiç konuta girmemiştik, yavaş yavaş konuta da girmeye başladık. İnşallah belirli bir bölümü de konutta götüreceğiz. İstanbul'da birkaç şirketle konuşuyoruz belki ortak oluruz."

Asce lüks konutları

15 bin 856 metrekarelik alan sahip proje, 5 ana bloktan oluşuyor ve 5 ayrı daire tipiyle farklı yaşam tarzları ve ihtiyaçlarına cevap veriyor. 3 1, 5 1, bahçeli dubleks, teras bahçeli dubleks, büyük tip bahçeli dubleks daire tipleri bulunan Asce konutları Gaziantep kültürünün önemli bir parçası olan "hayat-avlu" kavramıyla planlandı. 15 bin 856 metrekarelik proje alanının yüzde 80'ini oluşturan hayat bölümü bulunuyor. 2012 yılı sonunda sahiplerine teslim edilecek olan Asce lüks konutlarında farklı ihtiyaçlara göre projelendirilmiş 210 metrekare ile 711 metrekare arasında değişen büyüklüğe sahip 5 ayrı konut tipi satışa sunuldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir