”Konuşmaktan korkmayın, terörden korkun”

Beşir Atalay, 2010 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin bütün boyutlarıyla ve kararlılıkla devam ettiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Türkiye'nin geleceği giderek daha da güçleniyor, korkmayın. Konuşmaktan korkmayın, terörden korkun, şiddetten korkun" dedi. 

Beşir Atalay, bakanlığının 2010 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin bütün boyutlarıyla ve kararlılıkla devam ettiğini, konunun tüm boyutlarıyla değerlendirilerek alınması gereken tedbirlerin gözden geçirildiğini ve uygulamaya konulduğunu söyledi.

Irak'ın kuzeyinden kaynaklanan terör saldırılarına engel olmak amacıyla Meclise sınır ötesi operasyon yapma yetkisi verildiğini, bu yetkinin ihtiyaç olduğunda kullanıldığını vurgulayan Atalay, terörün istismar ettiği ekonomik kalkınma ve kırsal altyapı ihtiyacının karşılanmasına yönelik de KÖYDES, GAP, DAP, Yatırım Teşvikleri gibi proje ve tedbirlerin uygulandığını kaydetti.

Atalay, terörün dış desteğinin kesilmesi amacıyla her düzeyde diplomatik girişimlere ağırlık verildiğini belirtti.

Demokratik Açılım projesine ilişkin eleştirilere de değinen Atalay, projenin Koordinatörlüğü görevini üstlendiği andan itibaren adına "Demokratik Açılım Projesi" dediklerini, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesinin açılımın içeriği olduğunu söyledi.

Açılım konusunun Mecliste 2 gün görüşüldüğünü, ancak bazı milletvekillerin açılımın içeriğiyle ilgili bilgisi olmadığına üzüldüğünü ifade eden Atalay, görüşmelerin tutanaklarının okunarak bilgi sahibi olunabileceğini ifade etti.