”Konuyu yargıya taşıyacağız”

AKP Grup Başkanvekili Bozdağ, Baykal ve parti sözcülerinin Deniz Feneri davasını AKP ile ilişkilendirmelerine tepki verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve parti sözcülerinin, AK Parti ile Deniz Feneri e.V arasında bağ kurma gayretlerinin, bir iftiranın dillenmesinden başka bir şey olmadığını, bunu söyleyenleri müfteri ilan ettiklerini belirterek, "AK Parti olarak konuyu yargıya taşıyacağız. Bunun hesabını yargıya verecekler" dedi.

Bozdağ basın toplantısında, Baykal ve CHP sözcülerinin, "Haksız, hukuksuz, mesnetsiz açıklamalarda" bulunduğunu ifade ederek, bütün davalarda sonuna kadar gidilmesini, hak edenlerin ceza almalarını istediklerini söyledi.

CHP'li yetkililere, ellerindeki bilgi ve belgeleri yargı makamlarına vermeleri konusunda çağrıda bulunan Bozdağ, "Yoksa sorularla, yalanları ve iftiraları gerçekmiş gibi takdim ederek, Türkiye'de bir yalan rüzgarı, bir iftira rüzgarı estirmek suretiyle CHP'nin siyasetini devam ettirme imkanı yoktur. CHP'nin yaklaşımı, adeta yalan rüzgarı dizisine dönmüştür" dedi.

Bozdağ, yargı makamları ve soruşturmayı yapanlar tarafından tekzip edilmesine rağmen, Baykal ve CHP sözcülerinin iddialarını gerçekmiş gibi sürdürdüklerine işaret ederek, bundan çekinilmemesini, utanılmamasını ve yüzün kızarmamasını eleştirdi. Bozdağ, "Türkiye böylesi bir siyaseti hak etmiyor. Türkiye'nin geleceğinde böylesi siyasetçilere yer yoktur" ifadesini kullandı.