Konya'daki 2 deprem korkuttu

Dün akşam 4.5'le sallanan Konya'da bu sabah da 4.7 büyüklüğünde deprem oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Konya'da dün akşam 4.7, bu sabahta 4.5 büyüklüğünde iki deprem deprem meydana geldi. Dün akşam ve bugün sabah meydana gelen orta şiddetli 2 depremden sonra hafif şiddette 6 sartçı oldu.

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, dün yerel saatle 21.29'da ve bugün sabah 04.58'de merkez üssü merkez Selçuklu ilçesine bağlı Sille Mahallesi olan 4,5 ve 4,7 büyüklüğündeki iki orta şiddette depremin ardından merkez üsleri Karatay ve Selçuklu ilçeleri olan, büyüklükleri 2,6 ile 2,8 arasında değişen çok hafif şiddetli 6 artçı sarsıntı kaydedildi.

İkinci depremin ardından sadece Konya Numune Hastanesi'ne yine çoğu panik atak, korku ve baygınlık nedeniyle 200'e yakın kişinin geldiği bildirildi.

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, dün akşam yaşanan tecrübe nedeniyle bu sefer ciddi bir sorun yaşamadıklarını ve hastalara seri bir şekilde hizmet verildiğini söyledi.

İkinci bir deprem olasılığına karşı acil servise personel ve ekstra yatak takviyesi yapıldığını, bu nedenle ikinci depremde hastaneye çok daha fazla kişi gelmesine rağmen sorunsuz bir yoğunluk yaşadıklarını kaydetti.