Konya'daki depremlerde 16 konut ve 1 lojman hasar gördü

İlde bu sabah 2.8 büyüklüğünde, çok hafif şiddette bir deprem meydana geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

KONYA - Konya'da meydana gelen 4.5 ve 4.7 büyüklüklerindeki depremlerde 16 konut ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Konya Gar Müdürlüğü'ne ait 1 lojmanın hasar gördüğü bildirildi.

Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 10 Eylül Perşembe günü saat 21.29'da meydana gelen ve merkez üssü Sille Mahallesi olan deprem ve devamında meydana gelen artçı sarsıntılardaki bina hasarlarını tespit etmek üzere çeşitli kamu kuruluşlarında çalışan 42 mimar ve inşaat mühendisinin görevlendirildiği belirtildi.

Teknik elemanların incelemelerine göre merkez Karatay ilçesinde 8, merkez Meram ilçesinde 3, merkez Selçuklu ilçesinde de 5 olmak üzere toplam 16 konutun ağır hasar gördüğü ifade edilen açıklamada, yine Meram ilçesindeki Konya Gar Müdürlüğüne ait 1 lojmanın da orta hasarlı olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, hasar tespit komisyonunun çalışmalarının devam edeceği bildirildi.

Öte yandan Konya'da 2.8 büyüklüğünde, çok hafif şiddette bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre, saat 07.04'te merkez üssü, merkez Selçuklu ilçesi Sille Mahallesi olan 2.8 büyüklüğünde çok hafif şiddette deprem kaydedildi.

Bu sabah kaydedilen artçı sarsıntı ile birlikte Konya'da ilk depremin kaydedildiği 10 Eylül akşamından bugüne kadar toplam 16 artçı sarsıntı meydana geldi.