Kopan parmağı karnına dikildi

Sivas'ta merkeze bağlı Güney Köyü'nde oturan Celalettin Karagöz'ün sağ el başparmağı yularından tuttuğu ineğin kaçması sonucu koptu. Kopan parmak doku canlanması için karnına dikildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçtiğimiz pazar günü  47 yaşındaki çiftçi Celalettin Karagöz, arazide otladıktan sonra köye dönen ineğini ahıra sokmak için yularından tuttu. Bu sırada aniden huysuzlanan inek, sahibi Karagöz'ü yerde sürükleyerek sağ başparmağının kopmasına neden oldu.

Karagöz kanlar içinde yerde yatarken komşusu Erhan Keklik ise durumu ailesine haber verdi. Bunun üzerine otomobille Şarkışla Devlet Hastanesi'ne götürülen Karagöz, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversetesi Tıp Fakültesi Hastanasi'ne sevk edildi.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Servisi'nde tedaviye alınan Karagöz'ün kopan başparmağı dokularının canlanması için ameliyatla karnına gömüldü. Karnına gömülen parmağın 3 hafta boyunca burada kalacağı öğrenildi. Yaşanan talihsiz olayı anlatan Karagöz, "Pazar akşamı hayvanlar otlamadan geldi. Çoban da o sıra bana hayvanın huysuzlaştığını söyledi. Tuttum ahıra götürmek için birkaç adım attı sonra huysuzluğu tuttu. Kaçmasın diye yularından tutarken beni götürdü. Yular da başparmağıma dolanmış haberim yok. Yıktı beni, yerde sürükledi. Sonra da parmağımı kopardı" dedi. Ardından elinin karnına dikildiğini belirten Karagöz, "Parmağımı eskisi gibi kullanamasam da hiç olmamasından iyidir" dedi.

'İnekten şikayetçiyim'

Karagöz daha sonra ifadesine almak için hastaneye gelen jandarma ekiplerine ineğiyle ilgili şikayette bulunduğunu ifade ederek, "İfademi almak için Kayadibi köyünden jandarma geldi. Gelir gelmez şikayetin var mı diye sordular. Sonra da yoktur herhalde kimden şikayetçi olacaksın dediler. Benden inekten şikayetçiyim" dedim. Onlar da güldü" dedi.