Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu 1948'de Konya'da doğdu. 1969'da Kara Harp Okulundan, 1970'te İstihkam Okulundan mezun oldu.

1977 yılına kadar Kara Kuvvetlerine bağlı çeşitli birliklerde Takım ve Bölük Komutanlığı yapan Korgeneral Kıvrıkoğlu, 1979 yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu. Korgeneral Kıvrıkoğlu, ardından Kurmay Subay olarak; 3'üncü Ordu Komutanlığında Karargah Subaylığı, 8'inci Kolordu Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli İl Sıkıyönetim Komutan Yardımcılığı emrinde Karargah Subaylığı, NATO Güneydoğu Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire İstihbarat Şube Karargah Subaylığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Özel İstihbarat Başkanlığı Dış İstihbarat Şube Müdürlüğü, 66'ncı Zırhlı Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, Belçika/Mons'da Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahında (SHAPE) Harekat Başkanlığı Tatbikat ve Değerlendirme Şube İrtibat Kısım Amirliği ve Silah Kontrol Şube Müdürlüğü ile 4'üncü Kolordu 229'uncu Motorlu Piyade Alay Muharebe Grup Komutanlığı görevlerini yürüttü.

1996'da Tuğgeneralliğe terfi eden Kıvrıkoğlu, Tuğgeneral rütbesi ile 3'üncü Ordu Komutanlığı Harekat Kurmay Yarbaşkanlığı ve 8'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu ve 2000 yılında Tümgeneralliğe terfi etti.

Tümgeneral rütbesi ile 3'üncü Mekanize Piyade Taktik Tümen Komutanlığı ve Belçika Mons'da Milli Askeri Temsil Heyeti (NMR) Başkanlığı görevlerini yürüten Kıvrıkoğlu, 2004 yılında Korgeneralliğe terfi etti.

Korgeneral rütbesi ile 9'uncu Kolordu Komutanlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunan Kıvrıkoğlu, 30 Ağustos 2008 tarihinden geçerli Orgeneralliğe terfi etti ve Ege Ordusu Komutanlığı görevine atandı.

Asiye Hale Kıvrıkoğlu ile evli olan ve iki çocuğu bulunan Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu İngilizce biliyor.