Korkunç kaza: 9 kişi yanarak can verdi

Giresun'un Görele ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 9 kişi yanarak öldü, 3'ü ağır 35 kişi de yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GİRESUN - Giresun'un Görele ilçesi yakınlarında trafik uyarı işaretlerine çarparak devrilen yolcu otobüsünün alev alması sonucu 9 kişi yanarak can verdi,  35 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da Trabzon yönüne giden ve sürücüsü henüz belirlenemeyen 61 S 0886 plakalı yolcu otobüsü Soğuksu Mahallesi'nden geçen çevre yolunda trafik uyarı işaretlerine çarptı. Çarpmanın etkisiyle devrilen otobüs alev alırken, kısa sürede büyüyen yangına Görele Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti.

Edinilen bilgiye göre, kazada sürücü Ali Yılmaz ile yolculardan ise Mehmet Usta ve Kadir Tütüncü'nün hayatını kaybettiği belirlenirken, ölen diğer 5 kişinin ise kimlik tespitlerinin yapılmaya çalışıldığı belirtildi.

 

Kazada yaralananların isimlerinin ise şöyle:

Yaşar Otlak, Hale İsmail Çebi, Şaban Kart, Ayşe Kart, Yeter Ayaz, Yücel Ayaz, Ayşe Nazıroğlu, Bayram Özkanca, Özlem Peker, Gökhan Peker, Zeynep Kılıç, Erdi Dilber, Nurhayat Nazıroğlu, Abdurahman Nazıroğlu, Erhan Yıldız, Nisa Yavuz, Zeynep Yılmaz, Murat Yılmaz, Bilal Kefelioğlu, Mustafa Çağlayan, Necip Yılmaz, Gülüzar Kefelioğlu, Fevziye Kızılkuş, Hatice Erdem, Özer Yılmaz, Sinan Yetim, Yusuf Önder Öksüz, Aslı Kart, Kader Kart, Fadime Zühre Kart, Bayram Nazıroğlu, Samet Nazıroğlu, Adem Nazıroğlu, Aslıhan Peker ve Neslihan Peker.

Yaralıların Görele Devlet Hastanesi ile Giresun ve Trabzon'daki hastanelerde tedavileri sürerken, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen yaralılardan Erhan Yıldız'ın yapılar müdahaleye rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Yaralıların durumu ağır

Kazanın ardından olay yerine sevk edilen ambulanslarla yaralılar Mustafa Çolak ile Adem Özdemir'in Trabzon Vakfıkebir Devlet Hastanesine, Erhan Yıldız'ın Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine getirildiği öğrenildi. Adem Özdemir'in ameliyata alındığı, Çolak'ın hafif yaralandığı, Yıldız'ın ise vücudunda yanıklar olduğu belirtildi.

Hafif yaralanan Mustafa Çolak, kaza anını gördüğünü, otobüsün trafik levhalarına çarpıp devrildiği, gerisini hatırlamadığını söyledi.

Dinamit patlar gibi ses geldi

Öte yandan, Olay yeri yakınında bulunan Yüksel Tavacı, 07.00'de işyerini açtığını, hemen sonra dinamit patlamasına benzer bir ses duyduğunu söyledi. Tavacı, yaşananları şöyle anlattı:

"Hemen ana caddeye çıktım. Bir otobüsün yandığını gördüm. Arkadaşlarımla beraber otobüsün yanına geldiğimizde 3-4 kişi yerde yatıyordu. Otobüs ise yanmaya devam ediyordu. Otobüsün arka camını kırarak bu kısımdaki yolcuları çıkarttık. Yoldan geçen tüm araçları durdurarak yaralıları bu araçlara koyduk. Çok kötü bir görüntüydü. Bize göre otobüste hayatını kaybedenler aracın ön bölümünde bulunanlardı. Onlar dışarıya çıkacak fırsatı bulamadı. Aracın arkasında bulunanlarsa camın kırılması sayesinde dışarıya çıkabildiler."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir