KOSGEB destekli şoför hizmeti 30 lira

İstanbul'da 7 aydır hizmet veren elektrikli katlanabilir motosiklet kullanan makam şoförleri, istenen saatte bulunduğunuz yere geliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




İSTANBUL - İstanbul'da 7 aydır hizmet veren ve İtalya'dan ithal edilen elektrikli katlanabilir motosiklet kullanan makam şoförleri, çeşitli nedenlerle trafiğe çıkamayacak durumdaki vatandaşları kendi araçlarıyla gitmek istedikleri yere götürüyor. "Eduvale" isimli sistemin kurucusu Şükran Arıkoğlu,  yorgunluk, alkol, hastalık gibi nedenlerle arabasını kullanamayacak durumda olanlara yardımcı olmak üzere yola çıktıklarını ve bir yıllık çalışmanın ardından projeyi tamamladıklarını söyledi. Arıkoğlu, KOSGEB'in de desteklediği projenin sektöre yeni bir bakış açısı sunan "motorlu vale" servisi olduğunu anlatarak, "Şoför arkadaşlarımız, takım elbiseli ve prezantabl, gayet şık ve konusunda profesyonel. Bütün personelin iş deneyimleri arasında makam şoförlüğü var. Verdiğimiz hizmetin hitap ettiği kitleden dolayı buna özen gösteriyoruz" diye konuştu.

En çok Taksim ve Boğaz çevresinden talep var

Eğlenmek için arabasıyla dışarı çıkan, yorgun olan, arabası olup da kullanamayan, hasta olduğu için araç süremeyecek vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla sistemi kurduğunu anlatan Arıkoğlu, şu bilgileri verdi: "Arabası olup da bir yerden bir yere gitmekte zorlanan vatandaşlar, bize 7 gün 24 saat ulaşarak rezervasyon yaptırabilirler. Bizi arayan kişi, hangi gün, hangi saatte ve nerede olmamız gerektiğini bildirir. İtalya'dan ithal ettiğimiz elektrikli katlanabilir motosikletine binen şoförümüz, istenilen yere gider, motorunu katlayıp özel kılıfına, üzerindeki tulumu ve kaskı da sırt çantasına yerleştirir. Şoför, her ikisini de müşterinin arabasının bagajına koyar. Takım elbiseli şoförümüz, artık direksiyona geçmeye hazırdır. Müşteriyi arabasıyla istediği yere götüren şoför, tekrar motosikleti kurar, tulumunu giyer ve iş yerine döner." "Fiyatlarımız, 30 ile 70 lira arasında değişiyor" diyen Arıkoğlu, şu ana kadar daha çok gece hayatının yoğun olduğu Taksim ve Boğaz çevresinden talep geldiğini kaydetti. Arıkoğlu, müşterileri arasında, hasta olup da hastaneye gitmek isteyen ama götürecek kimsesi olmayanların da bulunduğunu söyledi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir