Koza İpek Grubu'na operasyon

Koza İpek Holding'in 23 şirketinde arama başlatıldı. Operasyon kapsamında gözaltı sayısı 7'ye yükselirken, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara da el konuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dün sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Koza İpek Holding'e ait çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 23 şirkette arama başlattı. Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konuldu. Anadolu Ajansı'nın haberinde, operasyonun Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla yapıldığı belirtildi. Aramalarda 7 kişi gözaltına alındığı, Akın İpek hakkında da gözaltı kararı bulunduğu, ancak yurtdışında olduğu için kararın uygulanamadığı bildirildi.

 

 

7 kişi gözaltında

Koza İpek Holding'in 23 şirketine yönelik başlatılan aramalarda şu ana kadar 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek hakkında da gözaltı kararı bulunduğu, yurtdışında olduğu için kararın uygulanamadığı öğrenildi. 

Akın İpek'in evi de arandı

Aramalardan bir tanesi de Yenimahalle'deki Koza İpek Holding Yönetim Kurulu'nun bulunduğu binada yapıldı. Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapıldığı bildirildi.  Akın İpek'in ise yurtdışına çıktığı öne sürüldü. İpek'in bir süredir Londa'da yaşadığı da biliniyor.

Kanallarda da arama yapıldı

Kanaltürk ve Bugün televizyonlarının Ankara temsilciliklerinde de arama yapıldı.

Koza İpek Medya Grubunu oluşturan kurumların bulunduğu Mecidiyeköy'deki binada ise herhangi bir hareketlilik gözlenmedi.

7-101.jpg

Koza Grubu borsada sert düştü

Koza Grubu payları, polis ve MASAK'ın gruba düzenlediği operasyon ile taban fiyat seviyeden açıldı. Koza Altın yüzde 10,86 düşüşle 21,75 TL, Koza Madencilik yüzde 10,26 düşüşle 2,10 ve İpek Doğal Enerji yüzde 10,96 düşüşle 1,95 TL'den açıldı. Gün sonunda Koza Altın yüzde 19,26, Koza Madencilik yüzde 17,94 ve İpek Doğal Enerji yüzde 14,61 değer kaybetti. 

 

Akın İpek: Trafik suçum dahi yok

Koza İpek Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, operasyon sonrası grubuna ait Kanaltürk televizyonuna gönderdiği açıklamada şunları kaydetti: "Grubuma ve evime baskın yapıldığını öğrendim, çocuklarımın odasına kadar girmişler, Savcı bey şahsım hakkında sorulmayan soru kalmadı. Sadece belli medya organlarının deli saçma iftiraları vardı, onları da araştırdık Ben üzerime bir şey sıçratmadan dikkatli yaşadım. Böyle yapmayın beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım. Benim trafik suçum dahi yok. Grubum da tertemizdir."

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den operasyona tepki

Öte yandan muhalefet kanadından operasyonlara tepki geldi. 'Baskı devam ediyor ama dikkatle takip ediyoruz' diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, medyası susturulan bir ülkede demokrasiden söz edilemeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bu konuda hükümeti dikkatli olmaya, tutarlı olmaya ve bizi dünyaya rezil etmemeye davet ediyorum" diye konuştu. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, "Uzun zamandan beri Türkiye'de basın üzerinde çok büyük baskılar olduğu gibi sermaye grupları üzerinde de büyük bir tedirginlik yaratacak davranışlar sergilenmektedir. Bunlardan bir kötü örnek, bugün gerçekleşmiş oluyor. Bunu tasvip etmek mümkün değil. Bu gidişatın sonu da hayırlı olmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynaklar: AA - DHA - TV'ler

 

Bu konularda ilginizi çekebilir