Kozmik Oda Soruşturması'nda flaş gelişme

HSYK, kozmik oda soruşturmasının savcısı Mustafa Bilgili hakkında inceleme kararı verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HSYK 3. Dairesi, Kozmik Oda soruşturmasını yürüten savcı Mustafa Bilgili ile Kozmik Oda'da arama kararı veren hakimler hakkında inceleme kararı verdi. Kozmik Oda'da inceleme yapan dönemin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Kadir Kayan hakkındaki dosya, üyesi olduğu Yargıtaya gönderildi.

HSYK 3. Dairesi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla başlatılan ve Seferberlik Tetkik Kurulu Bölge Başkanlığında yapılan aramayla ilgili soruşturmayı yürüten savcı Bilgili, arama kararı veren hakimler ve arama yapan dönemin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Kadir Kayan hakkındaki iddialar üzerine resen harekete geçti. 

Daire, savcı Bilgili ile Kozmik Oda'da arama yapılması kararı veren hakimler hakkında inceleme yapılması kararı aldı.

Savcı Bilgili ve hakimler hakkında inceleme yapmakla görevlendirilen müfettişler, bu kişiler hakkında soruşturma açılmasına gerek görürse soruşturmayı HSYK 2. Dairesi yürütecek. 

Soruşturma sırasında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi olan hakim Kadir Kayan, 2011'de Yargıtaya üye seçilmişti. Bu nedenle Kayan hakkındaki dosya, gereğinin yapılması için Yargıtaya gönderildi.

Yargıtay 14. Ceza Dairesi Üyesi Kayan hakkındaki iddiaları ise Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu ele alacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir