Kron'da talep toplama ve satış aynı anda yapılacak

Telekomünikasyon sektörünün öncü isimlerinden Lütfi Yenel ve Ahmet Öngün'ün kurduğu Kron Telekomünikasyon'un halka arzında yeni bir yöntem uygulanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hedefe 'küresel şirket olma' vizyonunu koyan ve telekomünikasyon sektörünün öncü isimlerinden Lütfi Yenel ve Ahmet Öngün'ün kurduğu Kron Telekomünikasyon'un halka arzında yeni bir yöntem uygulanacak. Bugün, yarın ve çarşamba günü 3.30 – 3.60 TL aralığında arz edilecek hisseler için İMKB Birincil

Piyasa'da değişken fiyat aralığı ile talep toplama ve satış aynı anda yapılacak. Kendi bünyesinde geliştirdiği yazılımlarla telekomünikasyon operatörleri ve servis sağlayıcılarına hızlı ve esnek çözümler sunan Kron Telekomünikasyon'un halka arz kapsamında 6 milyon TL'lik sermayesi 8.2 milyon TL'ye çıkacak. Ortak satışıyla beraber halka arz edilen oran yüzde 39 olacak.

Son iki yılda yüzde 100'lük büyüme performansı sergileyen Kron, 2008 yılında 5,9 milyon TL olan yıllık gelirini, 2010 sonunda 12,8 milyon TL'ye çıkarttı. Şirketin

2008'deki 339 bin TL olan özkaynak varlığı 2 yılda 10 katı aşarak 3,7 milyon TL'ye ulaşmış durumda. Yurtiçi bireysel yatırımcılar, halka arzdan satın aldıkları şirket paylarının tamamını veya bir kısmını İMKB'de işlem görmeye başlamasından itibaren 90 gün süreyle hesaplarında tutmaları durumunda, “Geri Alım Garantisi” teşviği hakkına sahip olacaklar. Geri alım garantisi ortak satışı yoluyla halka arz edilen payların tamamının satılması halinde, toplam halka arz edilen payların yüzde 40'ına kadar çıkabilecek.

Hedef pazarlarının nüfusu AB'den yüksek

Kron Telekomünikasyon Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yenel, DÜNYA Gazetesi'ne yaptığı açıklamada önce Türkiye'de yer edinmek istediklerini ardından hedefine bölgesel gelişmeyi koyduklarını ifade ederek nihai planlarının ise küresel bir şirket haline gelmek olduğunu bildirdi. Yenel, Türkiye'de Avea, Turkcell, TTNet ve Türk Telekom gibi dev operatörlerle çalıştıklarını İran ve Ürdün'deki işbirliklerinin yanısıra gelecek dönemde Ortadoğu, Asya-Pasifik ve Avrupa ülkelerini hedeflediklerini kaydetti.

Yenel, Pakistan ve Endonezya'da söz konusu ülkelerin en büyük şirketlerinin sistemlerini test ettiğini belirterek, “Bölgesel gelişme hedefimiz doğrultusunda

Türkiye'ye yakın ülkeleri seçtik. Bu ülkelerin ortak özelliği nüfus yoğun ülkeler. İran, Pakistan, Endonezya, Malezya, Suudi Arabistan, Mısır ve Rusya hedef ülkelerimiz. Bu ülkelerin nüfusu 750 milyonun üstünde. Bu açıdan baktığımızda AB nüfusunun üzerinde bir potansiyelden bahsediyoruz. Tabii bir de bu ülkeler, geniş bant erişim, ADSL açısından Türkiye'nin gerisinde. Dolayısıyla bu ülkelere önemli birikimleri aktarabilecek konumdayız” dedi.

Patent başvuruları da var

Kron'un bölgesel vizyonu ve bu alanda elde ettiği başarıların yabancı yatırımcının da ilgisini çektiğini aktaran Yenel, ayrıca şirketin ağ yönetimi konusunda patent başvurusu olduğunu açıkladı. Yenel, “Biz sipariş üzerine yazılım yapan bir şirket değiliz. Kendimiz inovatif ürünler geliştiriyoruz. Ağ Yönetimi konusundaki çalışmamız bu alanda çok yeni bir yaklaşım” diye konuştu. Kron, cirosunun yüzde 25'ini Ar - Ge faaliyetlerine harcayarak kendi ürünlerini geliştirirken halka arz geliri büyümeye gidecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir