Küçük: JİTEM diye bir şey yok

Birinci "Ergenekon" davasının 218'inci duruşmasında konuşan Veli Küçük, "JİTEM'i uydurdular. Ha benim devlet kurma gücüm var mı? Yok öyle bir durum, sadece abartıldım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Birinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük, "JİTEM diye bir şey yok. Bu jandarmayı yok etmek için uydurulmuş bir şey. Tüm dertleri Türk ordusunun gücünü yok etmek" dedi.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki küçük salonda yapılan 218'inci duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve Danıştay saldırısının faili Alparslan Aslan'ın da aralarında bulunduğu 17 tutuklu sanık katıldı.
Elini öptüğüm sahne 
Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, bu oturumda tanıkların dinlenilmesine ara verildiğini belirterek, sanıklar ile avukatların taleplerinin alınacağını bildirdi.
Tutuklu sanık Muzaffer Tekin, dava sanıklarından Veli Küçük ile tutuklandıkları güne kadar 5 dakika bile görüşmediğini savunarak, "Bir Albay, Veli Küçük'ün çok değerli bir asker olduğunu söyledi. Ben de 'Madem öyle gördüğümde elini öperim' demiştim. Gördüğüm zaman da elini öptüm. Bu fotoğraf basına yansıdı. Veli Küçük'ün elini öptüğüm sahne yıllardır örgüt bağlantısı olarak ortaya atılmaktadır" diye konuştu.
 
Tutuklu sanık Veli Küçük de Jandarma Komutanlığı içinde bir dönem faaliyet gösterdiği iddia edilen illegal JİTEM yapılanması ile ilişkilendirildiğini öne sürerek, bu şekilde Türk Silahlı Kuvvetlerinin yıpratılmaya çalışıldığını savundu.
 
Küçük, sözlerine şöyle devam etti:
"İçişleri Bakanı ve Jandarma Genel Komutanı beni Ankara'ya çağırarak birbirinden bağımsız istihbarat gruplarını bir araya toplamamı istedi. Verilen emir ile Jandarma İstihbarat Grupları Komutanlığını kurdum ve jandarma içerisinde faaliyet gösteren grupları bu komutanlık altında topladım. Bu grupların altında da istihbarat örgütleri faaliyet gösteriyordu. Bir süre böyle çalıştıktan sonra bu konuda başka bir yapılanmaya gidileceği bildirildiği için Jandarma İstihbarat Grupları Komutanlığını lağvettim. Çok samimi arkadaşım olan Arif Doğan da JİTEM'i kendisinin kurup kendisinin kapattığını söyledi. Neden hakkında bir işlem yapmadınız? Çünkü böyle bir yapılanma yok."
Önce Ergenekon, ardından JİTEM'i uydurdular
Jandarma İstihbarat Grupları Komutanlığında hiçbir operasyon emri vermediğini ve aldıkları istihbarat bilgilerini gerekli makamlara ilettiklerini belirten Küçük, "Eğer benim dönemimde yapılan gayri yasal bir faaliyet varsa önüme koyun, hesabını vereceğim. Operasyona girmedik, yok öyle bir şey" dedi.
Küçük, "JİTEM diye bir şey yok. Bu jandarmayı yok etmek için uydurulmuş bir şey. Tüm dertleri Türk ordusunun gücünü yok etmek. Ergenekon diye bir örgüt yok. Varsa çıkarın görelim, at mıdır, deve midir? Jandarma İstihbarat Grupları Komutanlığını ben kurdum, ben bitirdim" diye konuştu.
Azeri kökenli olduğunu belirten Küçük, "Emekli olduktan sonra Dünya Azerbaycanlılar Kongresi (DAK) başkanı seçildim. Azeri dünyasında söz sahibiyim. Çok samimi dostum olan Ebulfeyz Elçibey, 'İran'da yaşayan 35 milyon Azeri için bir devlet kuralım' dedi. Ben de bunun zamanı olmadığını söyledim. ABD, Güney Azerbaycan'da devlet kurulmasını istedi. Beni bunun için kullanabileceklerini düşünmüşler. Ancak ben buna karşı çıktım. Hedefe aldılar. Önce Ergenekon, ardından JİTEM'i uydurdular. Ha benim devlet kurma gücüm var mı? Yok öyle bir durum, sadece abartıldım" dedi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir