Küçükçekmece'de PTT şubesi soyuldu

16 bin lirayı alan silahlı ve kar maskeli soyguncu, yaya olarak kaçtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Küçükçekmece'de bir PTT şubesi, silahlı ve kar maskeli bir kişi tarafından soyuldu.

Alınan bilgiye göre, İkitelli Atatürk Mahallesi 10. Sokaktaki PTT şubesine gelen kar maskeli soyguncu, silah tehdidiyle veznedeki görevliyi etkisiz hale getirdi. Buradaki yaklaşık 16 bin lirayı alan soyguncu, yaya olarak kaçtı.

Şubede parmak izi çalışması yapan polis, güvenlik kamerası ve MOBESE kayıtlarını incelemeye aldı. 

Bu arada, PTT şubesi soygununun yapıldığı saate yakın bir zaman diliminde meydana gelen Esenyurt'taki banka soygunuyla ilgili incelemelerin sürdüğü ve her iki soygun arasında bir bağlantı olup olmadığının araştırıldığı öğrenildi.

Banka ile PTT şubesinin bulundukları yer ve soyulma saatleri ile ikisinin de maskeli ve silahlı bir kişi tarafından soyulmuş olmasını dikkate alan polis, geniş çaplı operasyon başlattı.

Öte yandan, soygun sırasında banka şubesindeki herhangi bir görevli tarafından acil durum butonuna basılmadığı, polisin, soygunun ardından yapılan ihbarla olaydan haberdar olduğu bildirildi.

Geçen yıl da soyulan Esenyurt Güzelyurt Mahallesi E-5 yan yoldaki banka şubesine akşam saatlerinde gelen silahlı ve maskeli bir kişi, kasadaki 122 bin lirayı alarak taksiyle olay yerinden kaçmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir