Kulüpler Birliği'nden TFF'ye çağrı

Demirören, 58. maddeye ilişkin, "58. maddede değişiklik yapılmasını kabul etsek de bu konuda yetkinin TFF'de olduğunu hatırlatırım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Kulüpler Birliği toplantısı sona erdi. Açıklamayı Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören yaptı. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören, birlik olarak TFF'nin 26 Ocak'ta yapacağı Olağanüstü Genel Kurul'a katılma kararı aldıklarını söyledi.
Kulüpler Birliği  Yıldırım Demirören başkanlığında saat 13.30'da toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan Demirören " 58. maddede değişiklik yapılmasını kabul etsek de bu konuda yetkinin TFF'de olduğunu hatırlatırım" dedi.
Demirören şöyle konuştu: "Türkiye Futbol Federasyonu'nu, görevi olduğu üzere Türk futbolunun, hakkaniyetli ve fair play çerçevesinde yönetimi yanında, uluslararası hiçbir risk almayacak şekilde, yürürlükte olan kural ve talimatnameler çerçevesinde, sözü geçen kulüplerimizin adil savunma ve müdafaa haklarını kullanacağı bir süreç sonrasında kararların ve gerekiyorsa cezaların verilmesini, evrensel hukukun temel ilkeleri çerçevesinden hiçbir surette çıkmadan, Türk kamuoyunu meşgul eden ve futbolumuzu sarsan dosyalarla ilgili önlem ve kararları tereddütsüz bir şekilde almaya davet ediyoruz."
Toplantının en önemli gündem maddesi, Futbol Federasyonu’nun, şike ve teşvik primine teşebbüse küme düşme cezası verilmesini öngören 58. maddesinin değiştirilmesinin karara bağlanması için yaptığı genel kurul kararı oldu.
Bu konularda ilginizi çekebilir