Kurbanlık sıkıntısı yok

Bardakoğlu, Türkiye'de hayvan rezervi ile ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Türkiye'de hayvan rezervi sıkıntısı olmadığını belirterek, "Herhangi bir sıkıntı ile karşı karşıya değiliz. Bu itibarla kurban kesimini etkileyecek bir şey söz konusu değil" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu, "kurban ibadeti ve 2010 yılı vekaletle kurban kesimi organizasyonu" hakkında, Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Camisi Konferans Salonunda yaptığı bilgilendirme toplantısında, yetkililerden aldığı bilgiler doğrultusunda Türkiye'de on milyondan fazla büyükbaş ve 27 milyon civarında küçükbaş hayvan bulunduğunu öğrendiklerini söyledi.

Bardakoğlu, Türkiye'de hayvan rezervi sıkıntısı olmadığını ifade ederek, "Herhangi bir sıkıntı ile karşı karşıya değiliz. Bu itibarla kurban kesimini etkileyecek bir şey söz konusu değil" dedi. Bu nedenle 'kurban yerine başka bir ibadet yapmayın' diye konuşan Bardakoğlu, her ibadetin kendisine ait olduğunu kaydetti.

"Vatandaşlarımız, gönül rahatlığı ile hazırlıklarını yapsınlar"

Gazetecilerin sorusu üzerine Bardakoğlu, "Ülkemizde resmi makamlarımızın, resmi mercilerin verdiği rakamlar ortadadır. Vatandaşlarımız, gönül rahatlığı ile kurban hazırlıkları yapsınlar. Kurban ibadetinin yerine, bir başka hayır geçmez. Her hayırın, her ibadetin ayrı bir anlamı vardır" dedi.

Bardakoğlu, vekaletle kurbanın da bir yardım kampanyası, para toplama kampanyası olmadığını da ifade etti.

Bir gazetecenin, "Hayvan rezervlerinde sıkıntı olmadığı belirtiliyor. Neden, kurban fiyatları bu kadar yüksek?" şeklindeki sorusu üzerine de Bardakoğlu, "Kurban fiyatları Et Balık Kurumu ile yaptığımız müzakereler sonucu kar amacı olmaksızın belirlenmiştir. Biz, ticari kurum değiliz. Hepsini kesmek ve etini dağıtmak üzere vekalet alıyoruz. Böyle olduğu için de bu rakamlar olabilecek en alt rakamlardır. Et Balık Kurumu ve hayvan piyasası ile yapılan müzakereler sonucunda alınan fiyatlardır. Zaten bu parayı, rahatça verebilecek olanlar dinen zengin sayılır ve onlar keser. Bu parayı vermekte zorlanan insanın, kurban kesmesi gerekmiyor" yanıtını verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir