”Küresel ısınmaya karşı en önemli adım ağaçlandırma”

Eroğlu, toplam 2 milyon 300 bin hektarlık alanın ağaçlandırılacağını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAMSUN - Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, küresel ısınmaya karşı atılacak en önemli adımın, ağaçlandırma olduğunu ifade etti. 

Ziyaretlerde bulunmak ve İl Koordinasyon Toplantısına katılmak üzere Samsun'a gelen Eroğlu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamlarında ziyaret ederek bilgi aldı. Daha sonra partisinin il başkanlığında bir süre partililerle görüşen Eroğlu, son günlerde yaşanan orman yangınları ve yapılan çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu. Yangınlardan zarar gören alanların en kısa sürede ağaçlandırılacağını ifade eden Eroğlu, genel bir ağaçlandırma seferberliği başlattıklarını hatırlattı. Eroğlu, şunları söyledi: 

"Küresel ısınmaya karşı atılacak en önemli adım, ağaçlandırmadır. Başbakanımızın talimatıyla milli ağaçlandırma seferberliği başlattık. Bu en büyük seferberliktir. Bu ağaçlandırma dünyadaki en büyük ağaçlandırmadır. 2012 yılı sonuna kadar her yıl için bir hedef koyduk. Toplam 2 milyon 300 bin hektarlık alanı ağaçlandıracağız. Bu alan, Belçika'nın yüzölçümüne yakın bir alandır."

"Bir yıl içinde tamamı ağaçlandırılacak"

Son günlerde yaşanan orman yangınlarına karşı büyük ve başarılı bir mücadele verildiğini de kaydeden Eroğlu, yanan alanların bir yıl içinde tamamının ağaçlandırılacağını bildirdi. Orman yangınları konusunda Türkiye'nin diğer ülkelere kıyasla daha başarılı olduğunu savunan Eroğlu, şöyle devam etti: 

"Yangınlarda İtalya, İspanya ve Yunanistan gibi ülkeleri dikkate aldığımızda oran olarak düşük bir ülkeyiz. Özellikle 2003-2007 yılları arasındaki rakamlara baktığımızda, yaklaşık 33 bin 500 hektarlık alan yanmış, aynı dönemde Yunanistan'da 270 bin hektar, İtalya'da 250 bin hektar alan yanmış. Bizim 10, 20 katımız neredeyse. Bu, 'biz çok iyiyiz, bir şey yapmayalım' manasına gelmez. Çünkü, iyinin daha iyisi vardır. Bu nedenle arozöz ve tesisat sayımızı arttırdığımız gibi pek çok ilde modern ihbar sistemleri kurduk. Bazı yerlere dumanı gören ve hemen bilgisini ikaz eden kameralar kurduk."