Kürt müzisyen Hozan Kawa serbest

Köln'den Türkiye'ye gelen ve hakkında yakalama kararı olduğu için gözaltına alınan Kürt şarkıcı Hozan Kawa, kararın zaman aşımına uğraması sebebiyle serbest kaldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Nevruz kutlamalarına katılmak üzere Almanya'dan Türkiye'ye gelen ve hakkında yakalama kararı olduğu için gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Kürt şarkıcı Hozan Kawa, serbest bırakıldı.  

Atatürk Havalimanı'na dün akşam saatlerinde Köln'den gelen uçaktan indikten sonra gözaltına alınan Kawa, işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.  

Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü ekiplerince kelepçeli olarak adliyeye getirilen Kawa, hakkındaki yakalama kararının zaman aşımına uğraması sebebiyle serbest bırakıldı.  

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Kawa, 20 yıl sonra ülkesine geri döndüğünü ifade ederek, ''20 yıl önce buradan uzaklara gittiğimizde, aynı şeyleri söylüyorduk. Dolayısıyla 20 yılımıza mal oldu, bedel ödedik. 20 yıl sonra karşılıklı atılan adımlarla çözüm sürecinin denkleminde bizler de sanatçı görevimizi yerine getirmek ve bu doğrultuda ilk adımımızı halkla bütünleştirmek adına, nevruzlara katılmak istedik. Ayın 18'inde Cizre'de, 21'inde Diyarbakır'da, 22'sinde İstanbul'da halkımızla nevruzu kutlayacağız. Umut ediyoruz ki 2015 nevruzu umuda, barışa, kardeşliğe ve özgürlüğe vesile olur'' diye konuştu.  

1995 yılında yurt dışına çıkan Kawa hakkında, 2006 yılında Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ''terör örgütüne üye olmak'' suçlamasıyla ''yakalama kararı'' çıkarıldığı belirtildi.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir