”Kürt sorunu birinci meseledir, halledilmeli”

Gül, ikili görüşmeler için bulunduğu Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'dan dönerken uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ikili görüşmeler için bulunduğu Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'dan dönerken uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Gül, "Türkiye'nin hem içinde hem de bölgede ekonomiden enerjiye kadar yapacak çok işleri var. Hamasi söylemler her şeyi esir alıyor. Irak'ın içinde de meseleler var, orada aktif olmalıyız. Petrol Yasası, Gelir dağılımı, Kerkük'ün statüsü Kürt bölgesindeki sorunlar biliniyor. Her şey bitsin de ondan sonra bakarız demek olmaz.

Bu noktada, adına ister Güneydoğu Anadolu sorunu, ister terör sorunu, ister de Kürt sorunu deyin, bu Türkiye'nin en önemli meselesidir. Ülke olarak enerjimizi alan bu mesele en büyük meselemizdir. Birinci meselemizdir. Geçmiş örneklerinde gördüğümüz gibi kontrolden çıkabilir. Ya da başkaları kontrol etmeye kalkabilir. "

Gül, "İyi gelişmeler olması lazım. Herkes, işin, çok daha farkında. Böyle bir ortamda iyi şeyler olur. Bu fırsatın kaçmaması lazım" ifadesini kullandı.