Kürtçe TV yayın hayatına başlıyor

TRT-6'nın yayına başlaması dolayısıyla yarın Arı Stüdyosu'nda tören düzenlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - TRT'nin farklı dil ve lehçelerde yayın yapacak çok dilli kanallarından ilki olan TRT-6 yayın hayatına yarın canlı yayınla başlayacak.

TRT-6'nın yayına başlaması dolayısıyla yarın Arı Stüdyosu'nda tören düzenlenecek.

Törende, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin bir konuşma yapacak.

"Ana dil, ana sütü kadar haktır ve helaldir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Abdulkadir Aksu, TRT'nin yeni yılda Kürtçe yayın yapacak olmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Bunu demokratik standartlarımızın insanımızın hak ettiği mertebelere yükselmesi yolunda kıymetli bir adım olarak görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, insanının huzuru ve refahı temelleri üzerine kurulan AK Parti'nin tesis ve temin ettiği demokratik zeminde gerçekleşen bu adımın Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

Çağdaş demokrasilerin, düşünce ve düşünceyi ifade, vicdan ve teşebbüs hürriyeti üzerine inşa edildiklerini belirten Aksu, şunları kaydetti:

"Tabuların gölgesinden hak ve özgürlüklerin aydınlığına geçişte AK Parti'nin enerjisinin ve ışığının oynadığı rolden ziyadesiyle memnunuz. Mevlana'nın 'aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşır' sözü misali, aynı rüyayı görmek ve ortak hedeflere sahip olmak için aynı dili konuşmaya gerek yok, bir diğerine saygı ve hoşgörü bu yolun harcını oluşturmaktadır.

Ana dil bir insan için ana sütü kadar haktır ve helaldir. Ana sütü yapısında nasıl en zengin ve rekabet edilemez mineralleri taşıyorsa, anadilde bir insan için ve o insanın kültürel varlığı için en temel anlamları taşımaktadır. İnsanın kimliğinin ve kişiliğinin oluşmasında, geçmişi ve geleceği arasında bağ kurmasında, dünyayı ve çevresini okumasında en temel role sahiptir. Özetle düşüncelerimizin açtığı, yeşerdiği gelişip büyüdüğü rengarenk bir çiçek bahçesidir."