Kürtler kaybetmeyecek

DTK Başkanı Türk, "Bugün sanki halktan vergi toplayacakmışız gibi, farklı bir sistemi şimdiden oluşturacakmışız gibi bir anlayış doğru değildir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı ve Mardin bağımsız milletvekili Ahmet Türk, demokratik özerkliğin ilanı ile ekonomik, sosyal, kültürel alanda hak ve özgürlüklerin yerele devrinin gerçekleşeceğini savunarak, "Bugün sanki halktan vergi toplayacakmışız gibi, farklı bir sistemi şimdiden oluşturacakmışız gibi bir anlayış doğru değildir" dedi.

Türk, BDP il binasında düzenlenen DTK olağan kongresinde yaptığı konuşmada, bugün Kürtlerin demokratik özerkliği fiilen gerçekleştirme durumuyla karşı karşıya kaldığını savunarak, "Elbette ki bu bir ayrışma, bölünme değil, tam tersine halkların kardeşliği üzerinde yepyeni bir sistemin tesisidir" dedi.

Demokratik özerklikle başlayan sürecin yeni yapılanmayı da beraberinde getireceğini savunan Türk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birçok tartışmanın şu aşamada gereksiz olduğuna inanıyorum. Bugün tartışmaları farklı noktaya çekmek isteyen anlayışların olduğunu biliyoruz. Demokratik özerkliğin ilanı ile elbette ki ekonomik, sosyal kültürel alanda hak ve özgürlüklerin yerellere devri gerçekleşecektir. Ama bugün sanki halktan vergi toplayacakmışız gibi, farklı bir sistemi şimdiden oluşturacakmışız gibi anlayış doğru değildir. Çünkü demokratik özerkliğin ilanı inşa sürecini de beraberinde getirecek. İnanıyorum ki barışçıl sürecin gelişmesine de katkı sunacaktır. Bu inançtayım. Halklar geçmişte olduğu gibi tekçi, milliyetçi, ırkçı bir anlayışı bir sistemi kabul etmez. Kürtler büyük acıları yaşayan bir halk. Bütün bu acılardan sonra hiçbir şey gelişmeyecekmiş gibi bir mantıkla Kürtlere yaklaşırsanız inanın ki sadece Kürtler kaybetmeyecek, tüm Türkiye kaybedecektir. Bunun çok iyi bilinmesi gerekiyor."

DTK Başkan Yardımcısı ve Van bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk da "onurlu bir barışa, demokratik ve eşit, özgürlükçü bir çözüme, çözümü tartışarak ve müzakere etmek için diyaloğa hazır olduklarını" söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir