Kurtulmuş: Kesin değil ama oklar PKK'yı gösteriyor

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Beşiktaş'taki kanlı saldırıda hedefin polis teşkilatı olduğunu ve okların PKK terör örgütünü gösterdiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dün Beşiktaş'ta Vodafone Arena'nın etrafında gerçekleştirilen 2 bombalı saldırıyla ilgili 10 kişinin gözaltında sorgulandığını, saldırıyı hangi örgütün gerçekleştirdiğinin henüz kesinleşmediğini bildirdi. Kurtulmuş ayrıca, işaretlerin terör örgütü PKK'yı gösterdiğini söyledi. 

Kurtulmuş, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında, "Araçtan yola çıkarak hareket ettiğimiz zaman oklar PKK'yı gösteriyor. Netleştiği taktirde bunlar zaten kamuoyuyla paylaşılacaktır. Nihayetinde belli ki çalışılmış bir senaryo, belli ki üzerinde planlanmış bir senaryo ama bu netleştiği zaman resmi olarak da açıklaması yapılacak" dedi.

En az 400 kilogram patlayıcı 

Numan Kurtulmuş, "Planları detaylı bir şekilde çalışılmış bir saldırı olduğu anlaşılıyor. Beşiktaş taraftarı stattan çıktıktan sonra, en son Bursaspor taraftarı da çıkartılıyor... Son derece rutin, güvenliği sağlayan çevik kuvvet mensubu polislerimizin toplanma yerleri hedef alınıyor. Yani doğrudan doğruya hedef polisin kendisidir, polis teşkilatımızdır."

Kurtulmuş, saldırıda en az 300-400 kilogram patlayıcı kullanıldığını söyledi.

Şehit sayısı 38'e yükseldiŞehit sayısı 38'e yükseldi

Bir günlük milli yas ilan edildiBir günlük milli yas ilan edildi

Erdoğan'ın yurt dışı ziyareti ertelendiErdoğan'ın yurt dışı ziyareti ertelendi

Saldırının yaşandığı yerde bu sabahSaldırının yaşandığı yerde bu sabah

Beşiktaş, iki çalışanını kaybettiBeşiktaş, iki çalışanını kaybetti