Şehit sayısı 38'e yükseldi

Beşiktaş'ta gerçekleştirilen saldırının bilançosu ağırlaşıyor. Bakan Soylu, saldırı sonrası şehit olanların sayısının 38'e çıktığını, 155 kişinin de hastanede tedavi gördüğünü duyurdu. Ayrıca terör saldırısını TAK'ın üstlendiği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dün, Beşiktaş ve Bursaspor arasında Vodafone Arena'da oynanan maç sonrası, stad çevresinde iki bombalı saldırı düzenlendi. İlk saldırı Beleştepe olarak adlandırılan caddede bekleyen çevik kuvvet ekiplerine yönelikti. Bu saldırıdan 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda polisin durdurduğu şüpheli bir kişi de kendini patlattı. Bu iki saldırı sonrası 7'si sivil, 30'u polis 38 kişi hayatını kaybetti. Bir kişinin kimliği henüz kesinleşmedi. Patlamalarda 155 kişi de yaralandı. Öte yandan patlamayla ilgili 13 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "En son aldığımız bilgiler çerçevesinde dün akşamki menfur saldırıda şahadete erişmiş vatan evlatlarımız 38 oldu. Bunların 30'u polis memuru ve emniyet görevlisi, 7'si sivil vatandaşımız, birinin ise kimliği henüz tespit edilemedi." dedi.

Gözaltı sayısı artıyor

İçişleri Bakanı Soylu, saldırının hemen akabinde 10 kişinin, daha sonra da yapılan operasyonlar neticesinde 3 kişinin daha gözaltına alınarak, toplam 13 kişi gözaltına alındığını bildirdi.

155 kişi tedavi görüyor

Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Hastanelerde 136 müşahede altında vatandaşımız var. 14'ü yoğun bakımda, 5'i ameliyatta ve 155 toplam hastanelerde şu anda tedavi gören, bu olayla karşı karşıya kalmış, sağlıkları için dua ettiğimiz vatandaşlarımız var."

TAK üstlendi

Reuters'ın geçtiği bilgiye göre İstanbul Beşiktaş'taki 30'u polis 38 vatandaşın şehit olduğu terör saldırılarını TAK üstlendi.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "Büyük bir ihtimalle, hemen hemen bölücü PKK terör örgütünün marifeti olduğuna hiçbir tereddüdümüz yok" demişti.

Terör saldırılarını TAK üstlendiTerör saldırılarını TAK üstlendi

 

3 partiden teröre karşı ortak bildiri3 partiden teröre karşı ortak bildiri

 

İstanbul'da güvenlik toplantısıİstanbul'da güvenlik toplantısı

 

Şehit polisler için ilk tören Şehit polisler için ilk tören

Bir günlük milli yas ilan edildiBir günlük milli yas ilan edildi

Saldırıyı lanetleyen iş dünyasından birlik çağrısıSaldırıyı lanetleyen iş dünyasından birlik çağrısı

Patlama sonrası iki metrelik çukur oluştuPatlama sonrası iki metrelik çukur oluştu

Kurtulmuş: Kesin değil ama oklar PKK'yı gösteriyorKurtulmuş: Kesin değil ama oklar PKK'yı gösteriyor

Almanya uyarısını güncelledi: Otellerinizde kalınAlmanya uyarısını güncelledi: Otellerinizde kalın