Kuruluşlarımızın ikna edilmesi lazım

Şimşek, "Makro risk ve diğer hususlar açısından diğer kuruluşların da ikna edilmesi lazım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurtdışına bono ihracında stopajın sıfırlanması konusuna Maliye Bakanlığı olarak vergi boyutuyla olumsuz bakmadıklarını, ancak makro risk ve diğer hususlar açısından diğer kuruluşların da ikna edilmesi gerektiğini söyledi.

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş, hisse devri imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şimşek, bankacıların yurtdışına bono-tahvil ihracında stopajın sıfırlanması taleplerine ilişkin bir soru üzerine, bunun Maliye Bakanlığının yanı sıra diğer kurum ve kuruluşları da ilgilendirdiğini ifade etti.

Kendisinin bankacılara da konuyla ilgili görüşlerini aktardığını belirten Şimşek şöyle devam etti:

"Ben bankacılara şunu söyledim. (Biz Maliye Bakanlığı olarak bu tahvil ihracından elde edilenlere gelir vergisi boyutuyla olumsuz bakmıyoruz. Bu işe olumlu yaklaşıyoruz ama makro risk ve diğer hususlar konusunda diğer kuruluşlarımızın ikna edilmesi lazım) Maliye Bakanlığı olarak Türkiye'ye uzun vadeli ve düşük faizli kaynakların aktarılması, Türkiye'nin büyümesinin  desteklenmesine katkı sağlar. Bu çerçevede buna olumlu yaklaşacağımızı söyledik ama bunun sadece ve sadece Maliye Bakanlığının değerlendireceği bir husus olmadığını da kendilerine ifade ettim."

Savarona gemisinin işletme hakkının devrinin iptaline ilişkin bir soru üzerine, bu konuda daha önce açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Şimşek, bunlara eklenecek yeni bir husus bulunmadığını belirtti.

Maliye Bakanı, bir başka soruyu yanıtlarken de, esnafa destek paketiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini bildirdi ve "konuyu birkaç gün içinde Ekonomi Koordinasyon Kurulu üyeleri, daha sonra da Bakanlar Kurulu olarak ele alacağız" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir