Kutlu, gözaltına alındığı haberlerini yalanladı

Selçuk Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Kutlu, kendisinin de gözaltına alındığı yönündeki haberleri avukatı aracılığıyla yalanladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - Selçuk Üniversitesi (SÜ) eski rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu, Okyanus operasyonunun 3. dalgasında kendisinin de gözaltına alındığı yönündeki haberleri yalanladı.

Halen Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olan Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu, Konya polisinin 8 ilde düzenlediği operasyon kapsamında kendisinin de gözaltına alındığı yönündeki haberleri avukatı aracılığıyla yalanladı.

Kutlu'nun Avukatı Hüseyin Öğüt, yaptığı yazılı açıklamada, yerel televizyonlarda ve bazı gazetelerin internet sayfalarında Okyanus Grubuna yapılan operasyon kapsamında Selçuk Üniversitesinin eski Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu'nun da gözaltına alındığı yönünde haberler çıktığını belirtti. Kutlu'nun hiçbir şekilde böyle bir durumla karşı karşıya kalmadığını ifade eden Öğüt, şunları kaydetti:

''Görev yaptığı dönemde bu tür olayların tamamen dışında bir çizgide yasal dayanaklar çerçevesinde görevini başarıyla yapan Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu, mesnetsiz, gerçek dışı ve çirkin bu haberler nedeniyle, yasal hakkı saklı olmak üzere bu tür haberlere yer verenleri haberlerini düzeltmeye, kamuoyundan özür dilemeye davet etmektedir. Selçuk Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu'nun gözaltına alındığı yönünde çıkan haberler asılsızdır. Kutlu, görevinin başındadır. Operasyonla ilgili hiçbir bağlantısı yoktur. İfadesine de başvurulmamıştır.''