Kuveyt Türk 5 yıllık sukuk ihraç edecek

GM Uyan, önümüzdeki dönemde hedeflerinin Türkiye'nin "ilk" 5 yıllık sukuk ihracını gerçekleştirmek olduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, geçen yıl gerçekleştirdikleri 100 milyon dolarlık sukuk ihracının ardından önümüzdeki dönem hedeflerinin, Türkiye'nin "ilk" 5 yıllık sukuk ihracını gerçekleştirmek olduğunu bildirdi.

Kuveyt Türk Katılım Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, bankanın, geçen yıl Türkiye'de bir "ilk" olarak gerçekleştirdiği sukuk ihracına, tüm global finans dünyasında ilginin artarak devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, Islamic Finance News tarafından her yıl düzenlenen ödüller kapsamında, geçen yıl gerçekleştirmiş olduğu sukuk işlemi ile "Sukuk Alanında En İyi İşlem", "Türkiye'de Yılın En İyi İşlemi" ve "Yılın En İyi İşlemi" ödüllerine layık görülen Kuveyt Türk'ün, bu ürünü ile ayrıca yine geçtiğimiz haftalarda Euromoney Dergisi tarafından "En Yenilikçi İşlem Ödülü"nü kazandığı hatırlatıldı.

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, yaptığı değerlendirmede, geçen yıl gerçekleştirdikleri 100 milyon dolarlık sukuk ihracının ardından önümüzdeki dönem hedeflerinin, Türkiye'nin "ilk" 5 yıllık sukuk ihracını gerçekleştirmek olduğunu belirterek, sukukun finansal bir enstrüman olarak daha da yaygınlaştırılmasını planladıklarını kaydetti.

Yaptıkları çalışmaların Türkiye'den gerçekleştirilecek yeni sukuk ihraçları için örnek olacağını ifade eden Uyan, 5 yıllık ihraç ile uzun vadeli sermaye piyasası yatırımcılarına da ulaşmış olmayı hedeflediklerini bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir