Kuvvetli buzlanma ve don uyarısı

Türkiye'nin iç ve doğu bölgelerine kuvvetli buzlanma ve don uyarısı yapılırken, diğer bölgelerde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Batı Akdeniz Kıyıları, Orta ve Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir'in kuzeyi, Kırklareli, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Sinop, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa'nın yağmur ve sağanak yağışlı, Karaman ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji, bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı. 

Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu bölgesi ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç Ege ve Akdeniz'de 2 ile 4 derece azalacak. Türkiye genelinde ise sıcaklık mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz'in batısı ile Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Buzlanma ve don uyarısı

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı

Sis uyarısı

Marmara'nın doğusu, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu bölgesi ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Çok bulutlu. (2)

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmurlu. (11)

İzmir: Parçalı ve az bulutlu. (10)

Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı. (17)

Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı. (16)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu. (10)

Erzurum: Parçalı bulutlu. (-3)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (11)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Çanakkale ve Bursa çevreleri ile Balıkesir'in kuzey kesimleri yağmurlu geçecek. Bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve güneybatı kesimlerinde kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu geçecek. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Antalya çevreleri ile zamanla Orta ve Doğu Akdeniz sağanak yağışlı geçecek. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla Karaman çevreleri aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçeleri hafif yağmurlu geçecek. Rüzgar, batı kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli esecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Samsun ve Ordu ile zamanla Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğusu yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Hakkari çevreleri aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.