Kuvvetli yağış geliyor, sıcaklıklar düşüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yağışlar, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Malatya, Manisa, Denizli, Uşak, Kütahya, İzmir ile Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adana’da kuvvetli olacak. Sıcaklık iç kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz kıyıları ile Marmara’nın kuzeyi dışında tüm yurtta görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Malatya, Manisa, Denizli, Uşak, Kütahya, İzmir'in kuzey çevreleri ile gece saatlerinde Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana'nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 
İç kesimlerde 4 ila 6 derece azalması beklenen sıcaklıkta, diğer yerlerde önemli bir değişik olmayacak. Rüzgar ise yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve doğudan, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde, yağış anında yer yer kuvvetlice esecek. 

Kuvvetli yağış
Yağışların, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Malatya, Manisa, Denizli, Uşak, Kütahya, İzmir'in kuzey çevreleri ile gece saatlerinde Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adana’nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji, ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların uyardı. 

Bazı illerde hava durumu

[PAGE]

Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu. (21) 
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı. (24) 
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve gece saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (29) 
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla il geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (24) 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu. (22) 
VAN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (15) 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (15) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (24) 

Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Bilecik, Bursa ve Yalova ile Balıkesir, Sakarya, Kocaeli ve Çanakkale'nin güney çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus hadisesi görülmesi bekleniyor. 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, Manisa, Denizli, Uşak ve Kütahya ile İzmir'in kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Isparta ve Burdur ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde K.Maraş ve Osmaniye ile Adana'nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli geçmesi öngörülüyor. 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile zamanla bölge geneli kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyı kesiminde yer yer sis hadisesi görülecek. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; Elazığ, Tunceli, Malatya ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.