Kuzey Ege Kalkınma Ajansı'nın ismi değiştirildi

Kuzey Ege Kalkınma Ajansı'nın ismi, Zafer Kalkınma Ajansı olarak değiştirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KÜTAHYA - Merkezi Kütahya'da bulunan ve bu ilin yanı sıra Afyonkarahisar, Manisa, Uşak illerini kapsayan Kuzey Ege Kalkınma Ajansı'nın (KEKA) ismi, Zafer Kalkınma Ajansı olarak değiştirildi.

Ajanstan yapılan yazılı açıklamada, isim değişikliğine ilişkin 21 Ekimde alınan yönetim kurulu kararının Devlet Planlama Teşkilatınca (DPT) onaylandığı bildirildi.

Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde ''zafer'' kelimesinin anlamının, ''bir yarışma veya uğraşıda çaba harcayarak elde edilen başarı'' diye ifade edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Ajansımız, ulusal ve uluslararası düzeyde önem kazanmış sürdürülebilir kalkınma ve rekabet gücünün artırılması maratonunda TR 33 bölgesini en ön sıralara taşımayı kendine amaç edinmiştir. Ayrıca, TR 33 Bölgesi, ulusal Kurtuluş Savaşımızın vuku bulduğu en önemli illeri kapsamaktadır. Bu anlamda, ülkemizin geçmişinde zafere öncülük etmiş olan bölgemiz, gelecekte de ülkemizin kalkınmasında öncü bir rol oynayacaktır.''

Zafer Kalkınma Ajansı'nın yeni ambleminde ''martı'' imgesinin kullanıldığı duyurulan açıklamada, ''Bunun nedeni, martıların cesur, zeki ve sosyal olmalarıdır. Martıların sözlüklerde verilen açıklamalarında, iletişim ve yüksek düzeyde sosyal yapı metotlarını sergiledikleri belirtilir. Tasarımda, martının bir kanadına rüzgar doldurarak hızlanması, diğerinde ise her biri bir ili temsil eden dört rengin bütünleşmesiyle kanat açması ve yükselmesi simgelenmiştir. Ajansın amaç ve hedeflerine uygun olarak dinamizmi, kararlılığı ve gücü temsil eden renkler tercih edilmiştir'' denildi.

Açıklamada, ajansın ''www.keka.org.tr'' olan internet sitesinin, ''www.zafer.org.tr'' olarak değiştirildiği de duyuruldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir