Lahey'de belediye meclisi üyelerine Kur'an-ı Kerim dağıtıldı

Hollandaca Kur'an-ı Kerim'leri hediye eden Van Doorn: "İnsanların İslam ve Müslümanları tanımalarını istiyoruz"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LAHEY - Hollanda'da bir süre önce ülke genelinde başlatılan ücretsiz Hollandaca Kur'an-ı Kerim dağıtma kampanyası büyüyerek devam ediyor. Kampanya çerçevesinde son olarak Lahey Belediye Meclisi'nin tüm üyelerine Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nden (PVV) ayrılarak Müslümanlığı seçen Arnoud van Doorn'un dağıttığı Kur'an-ı Kerim'lerden biri de Lahey Belediye Başkanı Jozias va Aartsen'a verildi.

Meclis oturumundan önce PVV'liler dahil tüm üyelere Kur'an-ı Kerim dağıtan Van Doorn, bu etkinliği insanların İslam ve Müslümanları daha iyi tanımaları için yaptıklarını söyledi.

Belediye Başkanı dahil herkesin olumlu tepki verdiğini kaydeden Van Doorn, İslam'a dönük önyargıları kırmayı hedeflediklerini anlattı.

Halkın İslam dini konusundaki bilgisinin sınırlı olduğunu vurgulayan Van Doorn, "Belediye meclisinde bile bazen bilgi eksikliğine şahit oluyoruz. Bu konularda eksik bilgimizle konuşuyoruz çoğunlukla. Hollandaca Kur'an-ı Kerim dağıtarak bir anlamda İslam'la ilgili bilgi eksikliğini gidermeyi, açığı kapatmayı istedik. Umarım hedefimize ulaşırız" diye konuştu.

Sonradan İslam dinini seçenlerin kurduğu Müslümanlığı Keşfet adlı derneğin başkanı Jacop van der Blom'un yaklaşık bir ay önce başlattığı kampanya çerçevesinde daha önce Hollanda Kral ve Kraliçesine de Kuran gönderilmişti.

Müslümanlar, ülke genelinde büyük ilgi gören kampanya sayesinde yıl içinde 100 bin adet Kuran dağıtmayı hedefliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir