Lamborghini, Boeing'le aynı teknolojide birleşti

Lamborghini ve Boeing, geleceğin teknolojisi karbon fiber konusundaki çalışmalarını yoğunlaştırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Otomobil ve uçak markalarının temsilcileri Lamborghini ile Boeing aynı teknolojiyi kullandı.

Doğuş Otomotiv'den yapılan yazılı açıklamada, geleceğin karbon fiber teknolojisine odaklanan Lamborghini'nin, Seattle'da bulunan Washington Üniversitesi ile birlikte, Ar-Ge çalışmalarına hız verdiği kaydedildi.

Lamborghini ve Boeing'in son modellerinde öne çıkan karbon fiber teknolojisinin, daha fazla güç, daha az ağırlık imkanı sağladığı dile getirilen açıklamada, Lamborghini'nin  "daha fazla güç, daha az ağırlık, çevreci" özellikleriyle pazara giren son modeli Gallardo LP 570-4 Superleggera'nın, Seattle'da bulunan Washington Üniversitesi ile yaptığı iş birliği sonucunda, geleceğin teknolojisi karbon fiber konusundaki çalışmalarını yoğunlaştırdığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada, otomotiv endüstrisinin gelecekteki yıldızı karbon fiberin, asgari düzeydeki ağırlığı ve son derece yüksek bükülmezliği ile süper spor otomobiller için ideal bir malzeme olarak tanımlandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, 1980'lerde Countach ile bu alanda deneyim kazanmaya başlayan Lamborghini'nin, lider stratejik konumunu daha da güçlendirme hedefiyle karbon fiber materyaller konusunda uzmanlık merkezi kurduğu belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Automobili Lamborghini Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Stephan Winkelmann, şirketin Ar-Ge giderlerinin 2009 yılında, önceki yıla göre yüzde 32 oranında arttığını kaydetti.

Winkelmann "2009 gibi güç bir yılda dahi AR-GE, yeni ürün geliştirme yatırımlarımızı artırarak, orta ve uzun vadeli büyüme stratejimizi teyit etmiş olduk. Lamborghini her yıl en az bir yeni ürün çıkararak sağlam bir geleceğe yatırım yapmaya odaklanacaktır. Bu taahhüdün kanıtı, geçtiğimiz Cenevre Motorshow'da tanıtılan ve önümüzdeki haftalarda pazara sunulacak olan yepyeni Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera"nın tanıtımıdır..." ifadelerini kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir