Lastikleri patlayan THY uçağı İstanbul'a geldi

New York-İstanbul seferini yapmaya hazırlanan uçak, arızanın giderilmesinin ardından 22 saat sonra İstanbul'a geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - New York-İstanbul seferini yapmaya hazırlanırken 2 lastiği patlayan Türk Hava Yolları (THY) uçağı, arızanın giderilmesinin ardından 22 saat sonra İstanbul'a geldi.

THY Basın Müşavirliği'nden alınan bilgiye göre, dün New York-İstanbul seferi için hazırlanan JDM kuyruk tescilli THY'nin "İzmir" adlı Airbus A340 tipi yolcu uçağı, pist başına giderken bir patlama sesi duyuldu. Yapılan inceleme sonucu uçağın arka lastiklerinden 2'sinin patladığı belirlendi. Bunun üzerine uçak, lastiklerin değişmesi için parka çekildi, yolcular da terminale alındı.

ABD'de uygun lastik bulunamaması üzerine İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki THY Bakım Merkezi'nden temin edilen 2 lastik, tarifeli uçakla Newyork'a gönderildi. Lastik değişiminin ardından uçak, 22 saatlik gecikmeyle bu sabah 07.40 sıralarında Atatürk Havalimanı'na geldi.

Yolculardan iş kadını Yasemin Yücel, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Başlangıçta her şey normaldi. Kalkış için piste giderken bir patlama oldu. İlk anda çok korktuk. Patlayanın lastik olduğunu öğrenince rahat bir nefes aldık" diye konuştu.

Yolculardan Soner Erten de Amerika'da dil öğrenimi gördüğünü ve böbrek ameliyatı için Türkiye'ye geldiğini, THY yetkililerinin gereken bilgilendirmeyi yaptıklarını belirterek, "Yetkililer baştan sona bize gereken ilgiyi fazlasıyla gösterdi" dedi.