LC Waikiki yurtdışına 'online' da bağlanacak

LC Waikiki, henüz mağaza açmadığı ülkelere e-ticaret ile girecek. LC Waikiki e-ticaret Direktörü Salih Yılmaz, 2023'te AB'de en büyük 3 markadan biri olma vizyonu ile e-ticarette yurtdışına açılma konusunda çalışmalara başladıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Yener KARADENİZ
 
İSTANBUL - Fiziki mağazaları ile yurtdışına ilk kez 2009'de açılan LC Waikiki, bugün 13 ülkede ulaştığı 43 mağazanın yanına e-ticareti de ekleyecek. Geçtiğimiz yılı 33 milyon lira e-ticaret cirosu ile kapatan şirket, bu çalışmaları doğrultusunda bu yıl 60 milyon TL ciro hedefliyor. LC Waikiki e-ticaret Direktörü Salih Yılmaz, 2023'te Avrupa'nın en büyük 3 markasından biri olma vizyonu ile hareket ettiklerini; bu anlamda e-ticarette de yurtdışına açılmak zorunda olduklarını söyledi. Yılmaz, "Sitemizin mevcut Türkçe haline bile ciddi şekilde yurtdışından ziyaretçi alıyoruz. Bu ziyaretlerin yapıldığı ülkeler bizim için yol gösterici oluyor. Yurtdışına açılma stratejimizi iki farklı yönde götüreceğiz. Bunlardan ilki, fiziki mağazalarımızın bulunduğu ve marka bilinirliğimizin arttığı ülkeler olacak. İkinci adımımız ise yeterli potansiyeli olan ülkelerde, fiziki mağazalarımız olmasa dahi bu pazarları öncelikle e-ticaretle test etmek olacak" diye konuşuştu. 
 
Bütün büyük oyuncular e-ticarete dahil olacak
 
Geçen yıl e-ticaret cirosunu 33 milyon liraya çıkaran şirketin bu yılki hedefi 60 milyon TL. E-ticarete ilk girdikleri Mart 2011'de açılışı takip eden ilk hafta içinde 81 ilin 81'inden de sipariş aldıklarını dile getiren Salih Yılmaz, 2013'ün e-ticarette bulunmayan bütün büyük oyuncuların oyuna dahil olacağı bir yıl olacağını söyledi. Rekabetin artacağını dile getiren Yılmaz şöyle konuştu: "Burada stratejimiz fiziki mağazalarda uyguladığımızla aynı olacak. Yani rekabet için bir tereddüdümüz yok. Ne kadar çok marka girerse tüketicinin e-ticareti benimsemesi o kadar hızlı olacaktır. İyi olan kazanacaktır ve biz de kazanan olmak için var gücümüzle çalışıyoruz."
 
Kombin uygulama modeli ihraç etti
 
Yakın zamanda e-ticarette yurtdışında da gözde olan "Stil Sihirbazı" uygulamasını uygulamaya sokan LC Waikiki, tüketicinin nasıl bir kombin yaratsam derdine de son vermeyi amaçlıyor. Stil Sihirbazını 'bir kombin yaratma mekanizması' olarak tanımlayan Salih Yılmaz şunları söyledi: "Özellikle bu konuda hassas olan kadın müşterilerimize çok sayıda ürünü aynı anda gösteriyor, hayal güçlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu uygulamamız henüz yeni ve müşteri tarafından benimsenmesinin zaman alacağının farkındayız. Yine de tüm ekstra maliyetlerine katlanarak uygulamayı desteklemeye devam ediyoruz. Ticari anlamda beklentimiz yüksek değil ancak ilerleyen dönemlerde internet üzerinden yapılacak stil yarışmaları, sosyal medya uygulamaları gibi faaliyetlerle iyi geri dönüşler sağlayacaktır." 
 
En çok sipariş Tunceli'den
 
- lcwaikiki.com'un kullanıcı profilinin yüzde beşini Rusya oluşturuyor.
- 2011'e göre sitenin sipariş sayısı yüzde 69, satılan ürün sayısı yüzde 59, cirosu yüzde 78 arttı
- En çok sipariş veren illerin başında Tunceli geliyor. Bu ili Artvin, Konya, Yozgat ve Sivas izliyor
- Siparişlerin yüzde 70'i kadınlar, yüzde 30'u da erkekler tarafından veriliyor. 
- 2012'de 27 milyon kez ziyaret edilen sitede dakikada 3.5 adet LC Waikiki ürünü satıldı.